
Pentru a face mai mult – Acțiunea Catolică din România
„Este necesar ca Acțiunea Catolică să fie prezentă în lumea politică, managerială, profesională, dar nu pentru ca să se creadă creștini perfecți și formați, ci pentru a sluji mai bine.” (Papa Francisc – Discurs adresat participanților la Congresul Forumului Internațional al Acțiunii Catolice – 27 aprilie 2017)
La finalul anului 2018 Acțiunea Catolică din România (ACRO) s-a lansat într-un proiect de promovare a învățăturii sociale a Bisericii împreună cu alte asociații precum Caritas, Kolping și Serviciul de Ajutor Maltez. Pentru Acțiunea Catolică, o asociație de laici, angajarea la nivel social este esențială, deoarece Evanghelia îi conduce pe creștini la trăirea concretă a iubirii, a dreptății și a solidarității. Însă, pentru a acționa în vederea unei societăți mai bune este nevoie înainte de cunoașterea învățăturii sociale a Bisericii. Acest proiect ajută în privința asta.
Ce s-a făcut până acum?
Fiecare asociație, deci și ACRO a desemnat câte un reprezentant care a participat în perioada noiembrie 2018-oct 2019 la patru sesiuni de formare a formatorilor ținute de profesori de la un institut catolic de științe sociale din Germania. ACRO a fost reprezentată de pr. Felix Roca.
Apoi reprezentanți ai asociațiilor locale ale Acțiunii Catolice din România au participat în perioada 8-11 mai 2020 la 4 sesiuni online de formare despre învățătura socială a Bisericii, angajându-se să răspândească conținutul aprofundat în sesiunile seminarului, în modalități pe care le-au stabilit împreună.
Ce urmează?
Acum e rândul nostru! Avem o oportunitate grozavă de a cunoaște mai bine învățătura socială a Bisericii, de a forma cât mai mulți membri din asociația noastră și de a contribui la construirea unei societăți mai drepte!
Ce trebuie să fac eu?
Să participi la sesiunile de (in)formare din 17 septembrie și 1 octombrie 2020, de la ora 19.00.
Să contribui la răspândirea conținutului aprofundat în sesiunile la care participi.
Ce teme vom aprofunda?
Prima întâlnire va fi despre unicitatea persoanei umane și demnitatea acesteia, iar a doua întâlnire va avea ca subiect central valoarea muncii umane (profesie și chemare).
Înscrie-te și ne vom întâlni în online!