Dragi tineri,

Ne pregătim sufleteşte pentru Marea Sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos. Această broşură de meditaţii îşi propune să ne fie un ghid spiritual pentru perioada Postului Mare, pentru a ne întări în credinţă.

Credinţa este un dar din partea lui Dumnezeu, o lucrare a harului divin în sufletul omului care îl conduce la mântuire. Sfântul Apostol Pavel ne spune: „Prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă şi aceasta nu vine de la voi, ci e darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2,8).

În acest timp binecuvântat al Postului suntem chemaţi prin lectura şi meditarea Cuvantului lui Dumnezeu să ne aprofundăm credinţa.  Însă „credinţa fără fapte moartă este”(cf Iacob 2,17) de aceea nu este suficient să reflectăm la Cuvântul lui Dumnezeu, ci este necesar să ne exprimăm credinţa prin fapte bune, fapte de iubire faţă de semenii  noştri. Credinţa ne însufleţeşte, ne învaţă să fim la dispoziţia celorlalţi. Credinţa lipsita de iubire este zadarnică şi nefolositoare. Aceasta ne-o arată Sf. Apostol Pavel „de aş avea atâta credinţă încăt să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt” (1 Corinteni 13,2).

Un alt element esenţial pe care trebuie să îl avem în vedere în fiecare zi este rugăciunea „respiraţia sufletului nostru”, care ne conduce la comuniunea cu Dumnezeu. Rugăciunea este mijlocul prin care ne putem întări credinţa noastră. Să facem zilnic un popas spiritual, oferind o parte din timpul nostru lui Dumnezeu, Cel care ne conduce spre scopul vieţii noastre, mântuirea sufletului.

Hristos este Cel care ne întăreşte în credinţă şi ne dă putere pentru a depăşi toate dificultăţiile vieţii. Să I ne încredinţăm Lui şi să-L urmăm fără ezitare pentru a ne bucura mai apoi de Lumina Învierii care ne va lumina sufletul. Sa fim tari în credinţă!

Pr. Cristian Goia, Asistent spiritual ASTRU Cluj

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

ASTRU Cluj a pregătit pentru perioada Postului Mare un  itinerariu spiritual adresat tinerilor pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

De ce acest Itinerariu spiritual „Întăriţi în credinţă” pentru Postul Mare 2011?

  • Pentru a ne pregăti pentru marea întâlnire cu  Dumnezeu cel  Înviat
  • Pentru a găsi un pic de timp zilnic și pentru suflet
  • Pentru a învăța să te  obișnuiești cu prezența Domnului, în viața de zi cu zi, și nu doar duminica.
  • Pentru a vedea situațiile cotidiene și persoanele din jurul tău,  prin ochii lui Dumnezeu
  • Pentru a  trăi viața de creștin mai profund
  • Pentru a nu ajunge la ziua Învierii spunând doar “E deja Sărbătoarea Paștelui? Nu mi-am dat seama!”

 

 

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj  prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 / 0744164669.

 

 

 

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*