ASTRU Cluj propune tinerilor un un mic îndrumător de rugăciune pentru a-i ajuta să se apropie de  Dumnezeu în fiecare zi, pregătindu-se astfel  pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Fiecare zi este structurată conform următorului desfăşurător:

CITESC  – cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ  –  un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viaţa de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG –  o rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACŢIONEZ  – un gest care îmi permite să pun în practică cuvântul lui Dumnezeu.

coperta

interior

„Am scris vouă tinerilor, căci sunteţi tari şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean.” (1 Ioan 2,14b)

Ce poate fi mai frumos pentru un tânăr cu suflet curat şi gând înalt, decât să însoţească fiecare zi a vieţii sale cu un gând profund din Sfânta Scriptură, cu o meditaţie şi o faptă pioasă!

Prin această lucrare, tineri se adresează tinerilor pentru a-i ajuta în drumul de pregătire pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului oferindu-le zilnic hrana spirituală necesară.

Ne rugăm Domnului că prin această iniţiativă care sperăm să devină o frumoasă tradiţie, „să vă umpleţi de cunoaşterea Voii Lui întru toată înţelepciunea şi priceperea spirituală, să umblaţi cu vrednicie întru Domnul, plăcuţi Lui întru toate, aducând roadă prin orice lucru bun şi sporind în cunoaşterea lui Dumnezeu” (Col 1,9-10).

Felicităm pe ostenitorii care au pus împreună Cuvântul Domnului şi aceste cugetări, şi binecuvântăm pe toţi cei care cu vrednicie şi cu frică de Dumnezeu vor citi aceste rânduri.

† Florentin

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

“Învăţătorule, ce să fac ca să moștenesc viaţa veșnică?” ar trebui să ne întrebăm fiecare dintre noi. Ce trebuie să facem ca să moștenim viaţa veșnică? Răspunsul ni-l dă Hristos în Sfintele Evanghelii: să-L urmăm, să ne lepădăm de sine și să ne purtăm crucea de fiecare zi.

Broșura de faţă își propune să ne călăuzească pe drumul postului Crăciunului până la Sărbătoarea Nașterii Domnului prin meditarea unui scurt fragment biblic în fiecare zi, o scurtă rugăciune și mai apoi o propunere de îndeplinit. Această hrană spirituală ne va ajuta să progresăm zi de zi și ne va fi un sprijin în drumul nostru către mântuire.

Cuvântul lui Dumnezeu ne va însoţi în această pregătire pentru Sărbătoarea bucuriei Nașterii Mântuitorului nostru Isus Hristos în ieslea din Betheem. Această bucurie să o avem și noi și să o transmitem mai departe prin gesturi de iubire.

Să spunem și noi cu îngerii care au adus vestea păstorilor „Mărire întru cele de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace între oameni bunăvoire”, primindu-l pe pruncul Isus în ieslea sufletului nostru.

Pr. Cristian Goia

asistent spiritual ASTRU Cluj

cartea_2

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj,

prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 (Codruţa Fernea).

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*