La nivel european, Comisia Europeană a adoptat în decembrie 2009 Noua Strategie de Tineret “Investiţie şi capacitare 2010 – 2018” ale cărei priorităţi acoperă cele mai importante nevoi ale tinerilor în sfera social-politică si economică. De altfel, dialogul structurat între tineri și responsabilii politici este acum mai bine pus în valoare prin Rezoluţia Consiliului de Miniştri care recomandă în mod explicit realizarea de consultări naţionale cu tinerii în vederea dezvoltării politicilor de tineret în mod sustenabil, la toate nivelele.

Totodată, Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa din cadrul Consiliului Europei a adoptat în 2001 Carta Europeană privind Participarea Tinerilor la Viața Locală și Regională, care, prin evidențierea consultărilor ca mecanism de implicare a tinerilor în viața comunității, a angajat România în dezvoltarea politicilor locale și regionale din domeniul tineretului – Legea nr. 350/2006, Legea Tinerilor.

România, semnatară a Rezoluției Consiliului de Miniștri, a preluat noua formulă de realizare a dialogului structurat prin crearea, la iniţiativa Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret-A.N.S.T., a Grupului Naţional de Lucru, în care este membru şi Consiliul Tineretului din România-CTR, având rolul de a realiza consultări în rândul tinerilor pe temele specifice discutate în cadrul Conferinţelor Europene de Tineret.

Consiliul Tineretului din România, în calitate de platformă care reuneşte principalele organizaţii neguvernamentale de/pentru tineret la nivel naţional, afiliate internaţional şi Fundaţiile Judeţene pentru Tineret, având rolul de principal partener neguvernamental în raport cu autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale abilitate în domeniul politicii pentru tineret, în parteneriat cu Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, lansează dezbaterile cu tinerii din judeţul Cluj în cadrul celui de-al doilea ciclu de implementare al dialogului structurat, pe tema ’’Participarea tinerilor la viața democratică – stimularea creativității și a inovării’’

Dezbaterile regionale în cadrul dialogului structurat au ca principal scop consultarea directă a tinerilor și a altor actori direct interesați de problematica tineret cu privire la participarea tinerilor în spațiul democratic național și european în vederea îmbunătățirii și dezvoltării cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale și dezvoltarea sustenabilă a comunității din care aceștia fac parte

În acest context, considerăm că sprijinul organizației dumneavoastră este foarte important pentru ca rezultatele acestor dezbateri să aibă un impact real, având în vedere rolul organizației pe care o reprezentaţi în sectorul de tineret.

Consiliul Tineretului din România alături de Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj cu susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret adresează astfel organizației pe care o reprezentaţi invitaţia de a participa activ la dezbaterile cu tinerii privind participarea acestora la democrația instituțională – participarea la vot și în relația cu instituțiile statului – precum și în societatea civilă, prin susținerea  organizațiilor neguvernamentale și stimularea implicării civice a tinerilor. 

Dezbaterea va avea loc vineri, 20 ianuarie 2012, începând cu orele 10.30, la Casa de Cultură a Studenților, Piața Lucian Blaga, nr. 1-3, sala 22.

Vă rugăm să ne confirmați participarea organizației dvs. până la data de 16 ianuarie 2012 completând formulararul de înscriere http://tinyurl.com/inscriere-consultare; pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email cluj@astru.ro sau telefon 0758.677259.

Ataşamente
+ Invitaţia în format PDF

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*