Vă invităm ca mâine, vineri, 06.06.2014, orele 12:45, la Capela Sfântul Iosif din Piața Cipariu, împreună cu Preasfințitul Florentin, să ne oprim din programul nostru de zi cu zi, preț de câteva minute, pentru a ne ruga pentru pace.  

Această chemare vine ca urmare a invitației Papei Francisc adresată președinților statelor Israel și Palestina, de a se ruga împreună pentru pace.

Sfântul Părinte a invitat la el “acasă” – în Vatican, președinții acestor două state, împreună cu care se va ruga pentru pace în 8 iunie la  Roma. Totodată, Papa a cerut Bisericii să se roage pentru această întâlnire fără precedent.

“Pentru aceasta am invitat pe preşedintele Israelului şi pe preşedintele Palestinei, amândoi oameni ai păcii şi artizani ai păcii, să vină în Vatican ca să se roage împreună cu mine pentru pace. Şi vă rog, vă cer vouă să nu ne lăsaţi singuri: voi rugaţi-vă, rugaţi-vă mult pentru ca Domnul să ne dea pacea, să ne dea pacea în acea Ţară binecuvântată! Contez pe rugăciunile voastre. Curaj, rugaţi-vă în acest timp, rugaţi-vă mult pentru ca să vină pacea”. (Audiența generală – 28 mai 2014)

Invitația Sfântului Părinte poate deveni pentru noi o ocazie specială de rugăciune, de reflecție, de evanghelizare.

un minut pentru pace

Acțiunea Catolică din Argentina a lansat o inițiativă care se adresează în primul rând membrilor săi, dar pe care o propune și Forumului Internațional al Acțiunii Catolice și Uniunii Mondiale a Femeilor Catolice, organisme internaționale din care face parte.

Inițiativa se numește UN MINUT PENTRU PACE și este o invitație la rugăciune: scurtă, simplă, pentru toți.

În mod concret, secretariatul Forumului Internațional al Acțiunii Catolice propune fiecărei Acțiuni Catolice să își invite membrii și toate persoanele de bunăvoință din toată lumea, ca vineri, 6 iunie, ora 13.00 să se oprească, acolo unde se află: la servici, la școală, la universitate, în cartier, în familie, în fața parohiei – să se închine și să se roage pentru pace.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*