În organizarea Departamentului pentru Tineret al Episcopiei Române Unite, Greco-Catolice de Cluj-Gherla şi a Asociaţiei Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, sâmbătă, 7 iunie 2008, s-a desfăşurat cea de-a II-a ediţie a ÎntâlniriiCopiilor din Eparhia de Cluj-Gherla.

Peste 550 de copii cu vârste cuprinse între 6–12 ani, s-au reunit la Beclean, pentru a primi iubirea lui Isus. Au sosit însoţiţi de preoţii parohi, de catehete, responsabili laici şi părinţi.Tema întâlnirii – „Isus ne iubeşte pe fiecare”, a fost şi titlul imnului cântat de mai multe ori în acea zi de copiii din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla.

După primirea Preasfinţiei Sale Florentin în Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, a avut loc un moment de rugăciune, fiind sfinţită Icoana copiilor, o ilustrare bizantină a pasajului din Evanghelia de la Luca (18, 16) în care Isus spune: “Lăsaţi copiii să vină la mine…”. A urmat o procesiune condusă de Episcop, cu preoţii, copii din parohiile prezente la Beclean şi credincioşi, cu Icoana purtată de către copii, de la biserică spre spaţiul special amenajat în incinta Şcolii Generale „Ghe. Silaşi” din Beclean.

Întâlnirea Copiilor a avut în centru Sfânta Liturghie, celebrată de Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu şi de preoţi. În cadrul celebrării liturgice, Icoana copiilor a fost înmânată, de către reprezentanţii copiilor din Protopopiatul Beclean, copiilor din Protopopiatul Rodna – unde va avea loc Întâlnirea Eparhială a Copiilor în anul 2009.

Un rol important a avut corul de copii „Allegria” al capelei „Sfântul Iosif” din Cluj-Napoca, condus de Cristina Patraşcu. Vocile curate ale micilor corişti au dat celebrării o notă de optimism şi candoare.

După Sfânta Jerfă, PS Florentin şi pr. Cristian Goia, consilier pentru pastoraţia tinerilor, au înmânat diplome reprezentanţilor fiecărei parohii prezente, părea că şirul lor nu se termină, copiii au făcut prin prezenţa lor luminoasă o mărturie de credinţă, au răspuns chemării lui Isus şi a Bisericii.

Bucuria a fost pe toate feţele micilor participanţi, ei au fost înconjuraţi de baloane colorate, jucării, fiind organizată tombolă, bansuri şi jocuri. Copiii s-au putut exprima prin desene pe asfalt, au dansat şi s-au înveselit animaţi de clowni – tineri echipaţi în costume colorate.

Totul a fost pregătit de echipa de 60 de animatori, tineri din protopopiatele Eparhiei şi ASTRU Cluj, de comunitatea locală din Beclean, împreună cu pr. protopop Felician Neagoş şi pr. Alin Cândea, responsabil cu pastoraţia tinerilor în Protopopiat, pentru ca micuţii să înţeleagă că sunt copiii lui Isus, Cel ce îi iubeşte cu o iubire nesfârşită.

Scopul întregii acţiuni a fost acela de a-i conduce pe micuţi la întâlnirea cu Dumnezeu, desigur prin felul specific vârstei, prin nevinovăţia şi receptivitatea lor la tot ce e lumină, veselie şi culoare. Ei vor păstra în amintire această zi, îşi vor aminti de Isus care îi iubeşte şi vor duce prezenţa lui Isus în viaţa lor cotidiană, în familii şi în şcolile unde învaţă.

Preasfinţia Sa Florentin a fost întrega zi în mijlocul copiilor, i-a condus în rugăciune, dar a fost cu ei şi în jocul şi cântecul ce le e caracteristic, le-a dăruit iconiţe şi binecuvântare.

Viorica Sabo, redactor
Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla

Codruţa Fernea,
Preşedinte ASTRU Cluj

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*