Culoare, frumuseţe, gingăşie şi bucurie sunt câteva cuvinte simple care au caracterizat Sărbătoarea copilăriei, ajunsă la ediţia a VI-a şi care s-a desfăşurat sâmbătă 9 iunie 2012 la Dej. Tema întâlnirii „Isuse, cu bucurie am venit!” a răspuns îndemnului Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea de a educa tinerele generaţii la descoperirea şi trăirea adevăratei bucurii.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei de Cluj-Gherla şi Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, în colaborare cu Protopopiatul Dej şi a fost găzduit de Parohia “Sf. Anton de Padova” din Dej.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, alături de cei 38 de preoţi care au fost prezenţi. Au participat de asemenea peste 450 de copii din 32 de parohii şi 5 grupuri, însoţiţi de peste 60 de adulţi şi 62 de tineri animatori şi voluntari. Pe lângă aceştia au mai fost prezenţi şi numeroşi credincioşi din parohiile oraşului Dej.

Plini de bucurie, cei mici au început să sosescă încă de la primele ore ale dimineţii, umplând locul unde s-a desfăşurat întâlnirea cu voioşia lor specifică. Animatori au întâmpinat copii cu baloane colorate şi muzică. Într-o atmosferă plină de culoare a fost primit şi Preasfinţitul Florentin.

La începutul sfintei Liturghii PS Florentin i-a salutat pe toţi cei prezenţi, salutându-i în mod special pe copii. Cuvântul de învăţătura al Preasfinţitului Florentin a fost un dialog cu copiii în cadrul căruia s-a subliniat faptul că bucuria se înmulţeşte dacă e împărtăşită cu cei dragi şi a amintit copiilor că bucuria adevărată vine de la Dumnezeu.

După-amiază, programul a continuat cu Festivalul copiilor animat de trupa de clowni din cadrul ASTRU Cluj. După un program de bansuri şi glume, copii au fost invitaţi să descopere jocurile pregătite la cele peste 20 de standuri special pentru ei. La aceste momente a fost prezent şi PS Florentin, care s-a bucurat alături de copiii prezenţi în jurul său în număr mare.

Programul zilei s-a încheiat cu înmânarea Icoanei Copiilor copiilor din Protopopiatul Gherla, care va găzdui întâlnirea în 2013 şi cu înmânarea diplomelor de participare fiecărei parohii prezente la întâlnire. La ora 16.00 s-a încheiat Festivalul din cadrul Sărbătorii Copilăriei, toţi cei mici plecând spre parohiile lor, dar având în suflet bucuria unei zile minunate, trăite alături de alţi copii.

ASTRU Cluj mulţumeşte în mod deosebit tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea Sărbătorii copilăriei: bunului Dumnezeu pentru ziua deosebită pe care ne-a dăruit-o, preoţilor şi responsabililor laici pentru grija pastorală pe care o au faţă de copii şi tineri în parohiile Eparhiei, Parohiei „Sf. Anton de Padova” din Dej pentru găzduirea evenimentului, finanţatorului IEC 2012 – Fundaţia Renovabis, sponsorilor şi tuturor donatorilor fără de care acest eveniment nu era posibil. ASTRU Cluj mulţumeşte şi animatorilor care cu mult entuziasm şi bucurie au colorat Sărbătoarea copilăriei din acest an.

Mai multe fotografii

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*