ASTRU Cluj a pregătit din nou pentru perioada Postului  și a Sărbătorii Nașterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Slujește cu fidelitate și pasiune!”  – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual general al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

«Tema anului asociativ ASTRU Cluj 2022-2023 este „Slujește cu fidelitate și pasiune!”, iar motto-ul biblic: „Fideli adevărului, să creștem în toate! (Efeseni 4,15)”. Pornind de la această temă am rugat mai mulți tineri să scrie meditațiile la itinerariului spiritual pentru perioada Postului Nașterii Domnului. Sfântul părinte papa Francisc, în mesajul cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului ne îndeamnă să «experimentăm prezența lui Cristos înviat în propria viață, a-l întâlni „viu” este bucuria spirituală cea mai mare, o explozie de lumină care nu poate „opri” pe nimeni. Pune imediat în mișcare și determină să se ducă altora această veste, să se mărturisească bucuria acestei întâlniri. Este ceea ce animă graba primilor discipoli în zilele care au urmat după înviere: „Plecând în grabă de la mormânt, cu frică și cu bucurie mare, au alergat să dea de știre discipolilor lui” (Mt 28,8)». Așa și tinerii de la ASTRU urmând cuvintele Sfântului Părinte au pus în meditațiile scrise, în această broșură, toată bucuria întâlnirii cu Cristos. Ne-au dăruit rodul muncii lor făcute cu fidelitate și pasiune, tocmai ca noi, cititorii acestei broșuri, să experimentăm prezența lui Cristos în viețile noastre. Timpul Postului  și  a sărbătorii Nașterii Domnului este un timp de așteptare a venirii Mântuitorului, un timp în care ne îndreptăm mai mult atenția spre cei din jurul nostru și ne învață cum să slujim mai bine: cu fidelitate și pasiune! Vă doresc un post binecuvântat și nu uitați: aveți voie să….COLINDAȚI!»

Cartea de aproximativ o sută de pagini, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*