„Pornește în misiune ascultând glasul Lui!”
Itinerariu spiritual pentru tineri
Postul Crăciunului și Sărbătoarea Nașterii Domnului 2017
 

ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Crăciunului și a Sărbătorii Nașterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

„Pornește în misiune ascultând glasul Lui!” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

«În contextul acestui an de pregătire a Sinodului episcopilor din 2018, care își propun să-și îndrepte atenția către necesitățile și preocupările tinerilor, am ales un titlu care ne chemă la un discernământ personal, dar și la a face ceva concret pentru a împlini planul lui Dumnezeu în viața noastră.

„Pornește în misiune ascultând glasul Lui!” Dacă în anii trecuți am încercat să vedem care este calea pe care Domnul ne-o arată, în acest an ne propunem, precum apostolii, să pornim în misiunea pe care Domnul ne-a încredințat-o. Prin meditațiile din această broșură ne dorim să îi ajutăm pe cei care le citesc să-și împlinească misiunea pe care Domnul le-o dă, pentru că fiecare dintre noi este ucenic a lui Hristos, deci este chemat să-L facă cunoscut în ambientul în care trăiește.

„Curaj. Eu am biruit lumea!” Domnul are nevoie de ucenici pentru a mântui lumea. Nu are nevoie de super-eroi, ci de oameni simpli, ca și tine, dar dispuși să-și deschidă inima pentru a primi harul Său. Nu privește la defectele, viciile sau neputințele noastre, ci la inima noastră care este dispusă să-L slujească.»

Cartea de o sută de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*