„Vestitori ai Evangheliei acum și în fiecare zi” este titlul itinerariului spiritual pentru timpul postului și sărbătorii Nașterii Domnului, din acest an, propus pentru a-i ajuta pe tineri să se apropie de Dumnezeu în fiecare zi, pregătindu-se astfel  pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Ultimii ani ne-au arătat că aceste itinerarii ce parcurg lecturile evanghelice ale zilei sunt apreciate și căutate. Tinerii astriști au fost și în acest an dornici să ofere din timpul lor și să împărtășească în scris câteva gânduri asupra textelor evanghelice, pentru a ne ajuta să trăim mai intens fiecare zi în pregătirea noastră pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

Tema anului asociativ ASTRU Cluj 2018-2019 este „Bucuria de a evangheliza în orice ocazie”, iar mottoul biblic: „Vai mie dacă nu vestesc evanghelia!” (1Cor 9,16). Pornind de la acest motto am rugat mai mulți tineri să scrie meditațiile la itinerariului spiritual pentru perioada Postului Nașterii Domnului Nostru Isus Hristos având ca titlul: „Vestitori ai evangheliei acum și în fiecare zi”.
Au trecut câteva zile de la finalul sinodului episcopilor, sinod dedicat tinerilor. Acest sinod a avut tema: „Tinerii, credința și discernământul vocațional” și a apărut documentul final al sinodului: „Cu Isus, profeți ai schimbării”, document pe care vă invit să îl citiți. În acest document se spune: «Dumnezeu vorbește Bisericii și lumii prin intermediul tinerilor, care sunt unul din „locurile teologice” în care Domnul își face simțită prezența. Purtător de o sănătoasă neliniște care îl face să fie dinamic, tineretul poate să fie „mai înainte decât păstorii” și de aceea trebuie să fie ascultat, respectat, însoțit. Grație tinerilor, într-adevăr, Biserica se poate reînnoi, scuturându-se de „oboseală și încetineală”. De aici, rechemarea Sinodului la modelul lui „Isus tânăr printre tineri” și la mărturia Sfinților, printre care se află numeroși tineri, profeți ai schimbării».
Iată, noi deja am pus în practică mesajul sinodului, am dat tinerilor posibilitatea de a reînnoi Biserica, de a vesti evanghelia în orice ocazie, acum e timpul vostru, al celor care veți citi și vă veți ruga din această carte.

Broșura este alcătuită din patru părți pentru fiecare zi, conform următorului desfăşurător:

CITESC  – cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ  –  un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viaţa de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG –  o rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACŢIONEZ  – un gest care îmi permite să pun în practică cuvântul lui Dumnezeu.

Au contribuit la conținutul meditațiilor acestui itinerariu spiritual:
Rareș Călbăjos, Bogdan Cîmpeanu, Cosmina Barna, Paul Balint, Luminița Jarda, Simona Pașcu și Eduard Socaciu – tineri membri ai ASTRU Cluj.

Cartea de aproximativ o sută de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri.
Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*