„Pași spre sfințenie”
Itinerariu spiritual pentru Postul Mare și  Sărbătoarea Învierii 2019

ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Pași spre sfințenie” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

            «Iată-ne ajunși din nou în perioada Postului Mare și a sărbătorii Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Începe postul – cale de iubire față de Dumnezeu și față de aproapele. Cum? Prin rugăciune, pocăință, milostivire, iertare, răbdare și …..bucurie. De ce? Deoarece fără bucurie nu putem realiza celelalte lucruri. Chiar și postul dacă nu îl ținem cu bucurie, ci doar obligați de o poruncă bisericească sau biblică este egal cu zero. Tema anului asociativ ASTRU Cluj 2018-2019 este legată tot de bucurie: „Bucuria de a evangheliza în orice ocazie”. Postul este o ocazie bună de a vorbi celorlalți de Dumnezeu. De aceea, ca în fiecare perioadă de post, ASTRU Cluj vă invită la citirea evangheliei, la meditație, rugăciune și acțiune. Meditațiile la evanghelii sunt scrise de tineri care sunt dornici și bucuroși să vestească cuvântul lui Dumnezeu celorlalți.

            Sfântul proroc Isaia în capitolul 58 de la versetul 1 – 12, observă pericolul postirii formale și expune elementele acelea din care constă postul cel adevărat, postul pe care îl primește Dumnezeu și care poate șterge păcatele: „ În ziua când postiți, voi vă preocupați de afaceri și îi oprimați pe toți muncitorii voștri. Iată, postiți între certuri și dispute și ca să loviți cu pumnul nelegiuirii! Nu mai postiți ca astăzi, ca să se audă glasurile voastre pe înălțimi! Oare ca acesta este postul care-mi place sau ziua când omul își umilește sufletul? Să-și aplece capul ca trestia, să-și pună sac și cenușă? Acesta numești tu post și zi plăcută Domnului? Oare nu acesta este postul pe care l-am ales? Dezleagă lanțurile nelegiuirii, desfă legăturile jugului, trimite-i liberi pe cei zdrobiți; înlăturați orice jug! Împarte pâinea ta cu cel flămând, adu-i în casa ta pe săracii fără adăpost, când vezi un om gol, îmbracă-l și nu-i lăsa deoparte pe cei din neamul tău! Atunci, lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta se va arăta repede; dreptatea ta va merge înaintea ta și gloria Domnului te va păzi din spate”.
            Un Post Binecuvântat!»

Cartea de aproximativ o sută douăzeci de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*