ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

„Ascultă chemarea din inima ta!” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?
În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:
CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

«Titlul itinerariului spiritual pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului este Ascultă chemarea din inima ta!. De ce acest titlu? Deoarece în acest an vom avea Sinodul Episcopilor care va avea tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”, iar noi ca și tineri trebuie să ne întrebăm dacă identificăm și simțim prezența lui Dumnezeu în viețile noastre.
Perioada Postului Mare și Învierea Domnului este o perioadă foarte frumoasă din punct de vedere spiritual. Îmbinăm rugăciunea cu postul și caritatea. În același timp este și o perioadă liturgică  foarte intensă, cu multe rugăciuni frumoase. Eu îmi doresc ca în Postul mare, noi tinerii, să ascultăm chemarea lui Dumnezeu, în biserici, prezenți la oficiile liturgice. Sunt rugăciuni specifice Postului Mare: Calea Crucii, Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite iar în Săptămâna Mare avem rânduiala Celor 12 Evanghelii și Prohodul Domnului, totul culminând cu Slujba Învierii Domnului și Sfânta Liturghie din ziua Învierii. Prezența voastră, a tinerilor, este o mare bucurie pentru noi preoții. Chiar dacă uneori suntem preocupați de diferite activități și nu comunicăm, totuși simțim prezența voastră. Vorbind cu alți colegi preoți, toți ne plângem că la oficiile liturgice sunt doar persoane în vârstă. Vă îndemn să le arătam că și tinerii fac parte din comunitate, nu numai la activități recreative, ci și la Oficiile Liturgice. Acolo unde tinerii sunt prezenți, aduc cu ei  bucurie, veselie, chiar si ….„gălăgie”, dar toate acestea sunt plăcute Domnului. „Lăudați-l cu sunete și trâmbițe lăudați-l  cu alăută și harpă!…Să-l laude pe Domnul toată suflarea!”(Ps.150)
În acest an va avea loc Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, care se va desfășura la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018, cu tema „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). Vă invit să o luăm ca model de ascultare pe Sfânta Fecioară Maria, mama Bisericii și mama noastră și asemenea ei să păstrăm inima deschisă chemării lui Dumnezeu.»

Cartea de aproximativ o sută douăzeci de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*