„Isus trăiește!” – Itinerariu spiritual pentru Postul Crăciunului și Sărbătoarea Nașterii Domnului 2019

„Isus trăiește!”este titlul itinerariului spiritual pentru timpul postului și sărbătorii Nașterii Domnului, din acest an, propus pentru a-i ajuta pe tineri să se apropie de Dumnezeu în fiecare zi, pregătindu-se astfel  pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Ultimii ani ne-au arătat că aceste itinerarii ce parcurg lecturile evanghelice ale zilei sunt apreciate și căutate. Tinerii astriști au fost și în acest an dornici să ofere din timpul lor și să împărtășească în scris câteva gânduri asupra textelor evanghelice, pentru a ne ajuta să trăim mai intens fiecare zi în pregătirea noastră pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

„Dragi tineri,
Papa Francisc, în exortația apostolică postsinodală Christus Vivit, ne spune că „Isus Cristos trăiește, el este speranța noastră și cea mai frumoasă tinerețe din această lume” (CV 1). În aceeași scrisoare adresată „tuturor tinerilor creștini, papa ne îndeamnă să mărturisim evanghelia pretutindeni, ne spune că mărturia noastră este valoroasă. „Fiți capabili să
mergeți împotriva curentului și să știți să-l împărtășiți pe Isus, să comunicați credința pe care el v-a dăruit-o” (CV 176). Pentru aceasta am rugat mai mulți tineri, să ne ajute a transmite buna vestire a nașterii Mântuitorului nostru Isus Cristos prin meditarea cuvântului Evangheliei din perioada postului Nașterii Domnului. Sperăm ca această broșură să ne ajute să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și de aproapele nostru, iar prin aceste meditații să aprindem în sufletele noastre lumina Nașterii Lui Isus Cristos.
Steaua care străluce, Fiul Domnului,
Veste mare aduce, Fiul Domnului.
Peste cer, peste pământ, Fiul Domnului,
Întrupat din Duhul Sfânt, Fiul Domnului.
Se va naște-un împărat, Fiul Domnului,
Dumnezeu adevărat, Fiul Domnului.
Cel trimis de tatăl sau, Fiul Domnului,
Să ne mântuie de rău, Fiul Domnului.

Broșura este alcătuită din patru părți pentru fiecare zi, conform următorului desfăşurător:

CITESC  – cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ  –  un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viaţa de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG –  o rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACŢIONEZ  – un gest care îmi permite să pun în practică cuvântul lui Dumnezeu.

Au contribuit la conținutul meditațiilor acestui itinerariu spiritual: Alexandra Marțian, Cătălin Silipaș, Miriam Sopon, Cosmina Barna, Lucia Balint, David Sopon, Alexandru Briciu, Ionuț Vranău, Teodora Capan și Luminița Jarda tineri membri ai ASTRU Cluj.

Cartea de aproximativ o sută de pagini, apărută la Editura Emma, este deja difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri.
Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*