Sâmbătă, 11 iunie 2016, în parohia „Sfinții Pentru și Pavel” din Beclean a fost găzduit Jubileul Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, întâlnire a cărei temă a fost „Isuse, învață-mă iubirea Ta!” iar motto-ul: „Lăsați copiii să vină la Mine!” (Lc. 18,16) La sărbătoare au participat peste 720 de copii, preoți, persoane consacrate și laicii în pastorația copiilor și a tinerilor. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Beclean, Parohia ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel Beclean” și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj.

Încă de la primele ore ale dimineții, copiii au început să sosească la Beclean, umplând curtea Liceului Tehnologic Agricol din Beclean. Aici, au fost întâmpinați de animatori cu baloane colorate și muzică. I-a așteptat programul de dimineață: o înviorare ca la carte ce avea să-i pregătească pentru o zi dinamică, cu foarte, foarte multă energie. Participanții au avut parte de înviorarea de dimineață alături de animatori si de prezentatori.

dsc_6560

A urmat apoi salutul din partea parohiei gazdă. Astfel, părintele paroh Felician Neagoș, a urat „Bun venit!” copiilor și le-a sugerat să nu uite să poarte zâmbetele si bucuria pe chip nu numai la această sărbătoare, ci în fiecare zi.

În mijlocul copiilor a fost prezent și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, care a celebrat Sfânta Liturghie. La cuvântul de învățătură, a căutat să aducă în inima fiecarui copil sentimentul de iubire față de semeni și beneficiile acestui sentiment. A subliniat de asemenea și faptul că, dacă vom oferi iubirea noastră către aproapele cu inima largă, din toată inima, rezultatele vor fi incomensurabile. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de copii „Allegria” al Capelei „Sf. Iosif” din Cluj Napoca.

dsc_6678

După prânz, au urmat momentele artistice din cadrul Festivalului Copiilor. Fericirea alături de Isus a fost astfel exprimată în cântec, dans și jocuri. Copiii talentați din eparhie au avut ocazia să urce pe scenă și să împărtășească din talanții lor cu toți cei prezenți la sărbătoare. Două momente speciale au aparținut grupului de copii de la Sângeorz-Băi, condus de surorile Ștefania și Dominica CMD și grupului din parohia clujeană „Coborârea Spiritului Sfânt” Mănăștur 1 Vest, condus de sora Gabriela SJA.

dsc_6804

Dupa un program de animație și bansuri alături de animatorii clovni, copiii au fost invitați să descopere jocurile de la cele peste 20 de standuri special pregătite pentru ei. La aceste momente a fost prezent si PS Florentin, care s-a bucurat alături de copiii prezenți în jurul său în număr mare după care a înmânat diplomele de participare fiecărei parohii prezente la întâlnire precum și animatorilor.

La final, după ce i-au mulțimit lui Dumnezeu pentru minunata zi pe care au avut ocazia să o petreacă împreună, cu speranța că și la anul vor participa la fel de voioși la Sărbătoarea Copiilor care va avea loc în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Feldru-Valea Secerului. Copiii care au participat la sărbătoare au pornit cu suflete vesele spre casele lor, ducând și celorlalți din bucuria trăită la Beclean și anunțând tuturor minunea trăită aici.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui Jubileu al Copiilor, pentru aportul adus prin rugăciune, în special, pentru susținerea financiară, pentru punerea la dispoziție a spațiilor de desfășurare a evenimentului și cazarea tinerilor animatori.

Un mare MULȚUMESC transmitem și tuturor animatorilor implicați și dedicați care au dăruit timpul și energia lor pentru bucuria copiilor.

dsc_6858

dsc_7002

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*