Sâmbătă, 7 aprilie 2012, a avut loc o zi de reculegere pentru grupurile de tineri ASTRU  Gherla, grupul de liceeni ASTRU Cluj și grupul de tineri din Livada la Mitiul Gherlii la Mănăstirea Greco-Catolică “Sfânta Cruce”. Ziua de reculegere a fost condusă de Pr. Gabriel Marincaș.

Programul a început în jurul orei 10:00 dimineața, când ne-am adunat cu toții într-o sală, a mănăstirii și am făcut o mică activitate de cunoaștere, iar apoi Pr. Gabriel Marincaș a început cateheză pe tema despre “Sfântul Sacrament al Mărturisirii”. După mai bine de o oră, am luat cu toții masa gândindu-ne la ce avea să urmeze. Imediat ce am terminat, am luat o scurtă pauză și înainte de Sfânta Liturghie ni s-a propus să ne mărturisim, astfel am avut trei preoți la dispoziție, unde fiecare am putut să ne elibarăm de griji și să respirăm creștinește într-un Spirit curat.

În jurul orei 12:00 s-a celebrat Sfânta Liturghie, unde acordurile de chitară și cântecele au răsunat de bucuria noastră. A urmat apoi, un moment în care am avut ocazia de a împărtășii întrebările și ideile despre necesitatea Credinței și a tainei Mărturisirii în viața noastră, la care Pr. Marincaș a avut bucuria de a răspunde. Cum timpul trecea ușor, subiectele au luat amploare diversificându-se, astfel am aflat informații despre Iad, Purgatoriu, Rai și despre Destinul omului, fiecare aflându-și răspunsul la propiile întrebări.

În final, am rămas cu subiecte de meditație și rostind o rugăciune de sfârșit am plecat cu toții acasă cu sufletele mai curate pentru a ne putea bucura cu adevărat de sărbătoarea ÎNVIERII.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*