Vă anunțăm cu drag că au sosit la birou itinerarele spirituale pentru tineri, pentru timpul Postului Crăciunului și a Sărbătorii Nașterii Domnului 2015

Ce sunt aceste itinerare?

Ele sunt un parcurs propus  tinerilor (în special, dar nu numai) din eparhia de Cluj-Gherla, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu, de a se descoperi pe ei înșiși și foarte concret, pentru a se pregăti pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

DSC_0031 (1)

ASTRU Cluj a pregătit conținutul broșurii cu deosebita contribuție seminariștilor din cadrul Seminarului Teologie Eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”, care au scris meditațiile pe care le veți citi zilnic.

În prefaţa acestei ediții, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

Dragi tineri,

În contextul Jubileului Milostivirii, care se apropie cu pași repezi, ASTRU Cluj, dorește să continue tradiția itinerariului spiritual din postul Crăciunului. În această ediție  ne-am dorit să punem accent pe caritatea creștină, o virtute ce nu poate lipsi în această milostivire despre care Sfântul Părinte ne vorbește în bula Misericordiae vultus. Într-adevăr milostivirea despre care vorbim este în primul rând cea din partea lui Dumnezeu față de om, dar și milostivirea dintre oameni.

Pentru noi creștinii, iubirea față de Dumnezeu ocupă locul central al existenței noastre, dar această iubire nu rămâne la nivel abstract, ci se manifestă și în raportul nostru cu aproapele. Dacă spun că îl iubesc pe Dumnezeu, iar pe aproapele meu nu-l iubesc, înseamnă că am o problemă fundamentală în a înțelege iubirea lui Dumnezeu față de mine păcătosul. Unitatea de măsură a iubirii față de aproapele trebuie să fie identică cu cea a iubirii lui Dumnezeu față de mine.

Ne dorim ca acest itinerar să ne ajute pe toți să devenim instrumente ale milostivirii lui Dumnezeu pentru ceilalți. Cu siguranță Domnul are nevoie de tine, acum, indiferent de calitățile sau defectele tale. Important este ca în puținul pe care tu îl poți face, să urmărești să îi faci loc lui Dumnezeu și să încerci să împlinești mereu voința Sa.”

Cartea de aproximativ o sută zece pagini, apărută la Editura Emma, este difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate  pe situl asociaţiei www. cluj.astru.ro şi pe pagina de Facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj, prin e-mail cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 sau direct la birourile asociației.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*