Întâlnirea Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, organizată de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla prin Departamentul de Tineret și ASTRU Cluj, a fost găzduită în acest an de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului din Protopopiatul Rodna, aflându-se la cea de-a XI-a ediție.

Sâmbătă, 20 mai 2017, a fost ziua în care peste 560 de copii din Eparhie, alături de 35 de preoți, 103 însoțitori, 51 animatori și 10 persoane consacrate, s-au întâlnit pentru a sărbători starea de viață a celor mici – copilăria, mulțumind pentru darul de a fi copii și cerându-i Mariei să ne învețe să spunem DA, precum ea a spus Da planului de mântuire al lui Dumnezeu, prin viața sa. Motto-ul întâlnirii a fost „Lăsați copiii să vină la mine” (Lc 18,16), iar tema ediției „Maria, învață-mă să spun DA!”

Animatorii s-au întâlnit la locul evenimentului vineri după prânz pentru a pregăti spațiul desfășurării activităților din următoarea zi. Au avut momente de cunoaștere, de înțelegere a rolului lor  în cadrul evenimentului și de lucru pe departamente: animație, logistică, secretariat și media.

Sâmbătă dimineața copiii au fost primiți de animatorii nerăbdători să îi întâlnească și să le pună zâmbetul pe față prin jocuri și bansuri. Până la Sf. Liturghie copiii au dansat și s-au bucurat de soarele care încălzea atmosfera.

Episcopul eparhial a fost întâmpinat de preoții deja ajunși pe Stadionul comunal Feldru, alături de primarul comunei, felicitat de Ierarh pentru găzduirea și facilitarea organizării evenimentului destinat copiilor care sunt viitorul națiunii noastre. A urmat procesiunea preoților spre scena destinată Sfintei Liturghii Arhierești. Sf. Liturghie a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu alături de cei 36 de preoți și diaconi prezenți la eveniment. Răspunsurile au fost date de Corul Allegria al Parohiei „Andrei Mureșanu” din Cluj-Napoca, dirijat de d-na Cristina Pătrașcu Nagy, iar la orgă pentru prima dată a acompaniat corul Iulia Marțian.

Cuvântul de învățătură adresat copiilor din partea PS Florentin a început cu un îndemn de a mulțumi Domnului pentru tot ceea ce au, privind la iarba de sub ei,  la pădurea din dreapta, la cerul de deasupra lor și tot ce îi înconjoară. A urmat povestea unui băiețel care se afla în căutarea unei flori rare, care a căzut și s-a prins de o stâncă. Singura persoană în care a avut încredere să-l salveze a fost tatăl său. Asemenea băiețelului, copiii prezenți la eveniment au fost încurajați să își pună încrederea în Tatăl nostru ceresc. Punctul final al predicii Preasfințitul Florentin a menționat și faptul că în acest an se aniversează centenarul apariției Sfintei Fecioare la Fatima.

La finalul Sfintei Liturghii toți cei prezenți au avut un timp pentru hrana trupească de la mijlocul zilei.

Clovnii au deschis Festivalul Copiilor din a doua parte a zilei, cu multă culoare, energie, bansuri și zâmbete oferite copiilor, urmați de 3 momente artistice ale copiilor: Sr. Ștefania CMD a coordonat grupul copiilor de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, Sr. Dominica CMD a urcat pe scenă pentru a cânta alături de corul de copii din Parohia „Sf. Gheorghe” din Sângeorz-Băi și Sr. Gabriela SJA a acompaniat la chitară grupul de copii din Parohia Mănăștur 1 Vest și câțiva copii de la Centrul de Zi „Inimi Vesele” care activează sub umbrela CARITAS Eparhial Cluj.

A urmat momentul desenelor. Grupurile de copii din fiecare parohie prezentă au desenat tema întâlnirii pe cartoane de mari dimensiuni. Desenele copiilor au fost jurizate cât timp aceștia au continuat programul prin participarea la jocurile stand. La jocurile stand copiii au fost provocați prin jocuri de atenție, de îndemânare, de gândire, de abilități sportive, competitive și altele. Cei care s-au aventurat în a îndeplini cât mai multe dintre sarcinile jocurilor stand au primit și un mini premiu – baloane împletite în forma dorită de ei.

În urma jurizării desenelor realizate de copii, șapte au fost desenele câștigătoare: Locul I – Năsăud, Locul II – Maieru și Feldru-Valea Secerului, Locul III – Sângeorz-Băi și un grup de la Beclean, iar mențiuni speciale au primit copiii din Someșeni și un al doilea grup de la Beclean. Copiii participanți la concursul de desene au dat dovadă de multă tenacitate, talent artistic, dedicare și atenție la detalii.

La finalul programului cei din parohia  Feldru-Valea Secerului au înmânat o cruce care are încorporată o mică bucată din Sfânta Cruce, ca simbol de predare a ștafetei, Parohiei din Târgul Lăpuș unde anul viitor se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii Eparhiale a Copiilor. Fiecare dintre cele 40 parohii și grupuri participante la eveniment a primit câte o diplomă de participare, iar apoi au fost premiați și felicitați animatorii fără de care acest eveniment nu ar fi fost realizabil în aceleași condiții în care s-a desfășurat sâmbătă.

Mulțumim Domnului pentru timpul frumos petrecut alături de copii și mulțumim tuturor celor care au susținut material, în rugăciune, prin timpul oferit sau sub orice altă formă, această întâlnire.

Mai multe fotografii: ALBUM FOTO IEC 2017

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*