Între 20-22 februarie a.c., Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano, a vizitat pentru prima dată Eparhia de Cluj-Gherla. Excelenţa Sa a sosit la Cluj-Napoca cu ocazia decernării titlului, de DOCTOR HONORIS CAUSA, Cardinalului Zenon Grocholewski, Prefect al Congregaţiei pentru Educaţia Catolică, Vatican, eveniment care a avut loc la Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, vineri, 20 februarie 2009 

În ziua de sâmbătă, 21 februarie, primul popas al Nunţiului Apostolic şi al ES Cardinal Zenon Grocholewski, însoţiţi de PS Florentin Crihălmeanu şi de Mons. Mihai Todea, Vicar General, a fost la Catedrala în construcţie din Piaţa Cipariu, unde au fost primiţi de pr. Titus Sas şi credincioşi ai parohiei “Andrei Mureşanu”. S-a făcut un moment de rugăciune în Capela “Sfântul Iosif” a catedralei, urmat de câteva cuvinte despre motivul vizitei, şi, la final, Cardinalul şi Nunţiul Apostolic au dat binecuvântarea apostolică a Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea. Totodată au fost vizitate Sediul ASTRU aflat în incinta Catedralei, unde oaspeţii au fost conduşi de Codruţa Fernea, Preşedinta ASTRU şi partea de clădire aflată în lucru – viitoarea sală de conferinţe, unde, Dl. inginer Vasile Podoabă, coordonator de şantier, a adus lămuriri despre stadiul în care se află lucrările.

De asemenea, vizitatorii s-au oprit în Holul Expoziţional al Catedralei din Piaţa Cipariu, unde sunt expuse panourile cu istoria Eparhiei de Cluj-Gherla. Trecând prin faţa imaginilor de arhivă, PS Florentin a prezentat reprezentanţilor Sfântului Părinte, detalii din istoria şi viaţa Eparhiei.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*