Miercuri seara, 15.12.2010, am avut onoarea de a o vizita pe doamna Viorica Lascu, președinta ASTRU înainte de 1948. Deși afară era frig, în casă ne aștepta o inimă caldă, o persoană tânără -de 91 de ani! , da tânără! – cu fața luminoasă, care prin bucuria sa ne-a contaminat pe toți.
Aștristii ei dragi vin și în acest an cu colinda! Pe masă ne așteptau  bunătăți, iar fața de masă avea o însemnătate aparte, măsărița – era semnată de mai multe personalități ale Bisericii noastre și nu numai. Pe masă se mai găsea statuia  Sfintei Fecioare cu pruncul, iar dânsa ne spune: “Să-l preamărim pe Isus cel care se naște din iubire pentru mântuirea noastră!”.
Fiind pentru prima dată  în casa dânsei, mă cuprinsese emoția având în fața mea o persoană cu totul specială: atât prin căldura cu care ne-a primit, dar și cu experiența sa de viață din care ne-a povestit. La un moment dat am rugat-o să ne împărtășească o întâmplare care este aproape de sufletul dânsei. Spre surprinderea tuturor ne-a spus cum și-a întâlnit soțul. A cuprins-o emoția; apărându-i lacrimile în ochi și mergând cu multa vreme în urma, în sufletul ei a retrăit momentul. Era în Roma începutului de secol XX, elevă fiind își întâlnește sufletul pereche, el fiind la perfecționarea studiilor în Cetatea Eternă…
Ne-a spus:  “Așa să vă trăiți viața încât amintirile să reverse bucurie în sufletele voastre, să vă dea vigoare și satisfacția că n-ați trăit în zadar.”
Frumos exemplu de viață de care o să ne amintim întotdeauna cu plăcere.
Te iubim și te admiram, prețioasa doamnă!.
Sărbători frumoase cu bucurii și multă dragoste!
Crăciun fericit!
Din suflet, cu dragoste, Lavinia  (în numele ASTRU Cluj)

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*