Dacă ai între 16 și 29 de ani, ești invitat să participi! 

Scopul Întâlnirii Pre-Sinodale care se va desfășura în perioada 19-24 marie 2018 la Roma este de a oferi tinerilor oportunitatea să alcătuiască un document care exprimă punctul lor de vedere despre starea lucrurilor, ideile lor, sentimentele lor și recomandările lor, pentru ca acestea să fie prezentate Părinților Sinodali ce urmează să se întâlnească în Octombrie 2018 pentru a trata subiectul: Tinerii, Credința și Discernământul Vocațional. La această întâlnire vor lua parte 315 tineri, reprezentând tinerii de pe cele 5 continente.

În același timp se dorește pe cât posibil implicarea tinerilor de pretutindeni, din toată lumea. Prin intermediul rețelelor sociale, cei care nu iau parte fizic la Întâlnirea Pre-Sinodală, pot interacționa cu cei prezenți la Roma. Toți sunt invitați să se alăture în discuții și să își facă vocile auzite, astfel ca roadele Întâlnirii Pre-Sinodale să exprime cât mai bine ideile tinerilor din toată lumea. 

Codul de conduită și informații despre grupul de Facebook:
Un rezumat al tuturor răspunsurilor de pe grupul de Facebook va fi inclus în documentul de redactare a concluziilor finale, care vor fi apoi înmânate Sfântului Părinte.

Ține cont că profilul tău de pe Facebook trebuie să fie “real și personal”, adică să te reprezinte pe tine însuți și nu un grup, o instituție sau o cauză: moderatorul grupului va verifica autenticitatea profilului tău.

Te poți înscrie într-un singur grup lingvistic până vineri 16 martie 2018.

Sunt 6 grupuri ligvistice, în funcție de limba în care tinerii se pot exprima cel mai ușor: Engleză, Franceză, Italiană, Portugheză, Spaniolă și Germană.

Întrebările care vor fi puse în timpul întâlnirii pre-sinodale, vor fi publicate pe grupul de Facebook luni, 12 martie 2018 și din acel moment ești invitat să răspunzi printr-un comentariu.

Pentru a veni în ajutorul celor care fac sinteza, răspunsurile trebuie să conțină un maxim de 200 cuvinte și nu se vor accepta atașamente; poți să răspunzi și trimițând un video de un minut prin WhatsApp la numărul (+39 342 601 5596).

Ți se cere să rămâi la subiect în răspunsurile oferite, pe tema întrebărilor propuse, folosind un limbaj respectuos și prietenos. Administratorul va fi obligat să restricționeze accesul celor care nu respectă această cerință.

 

Sursa: synod2018.va: Despre întâlnirea pre-sinodală

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*