Echipa media a realizat interviuri cu participanţii la Întâlnirea Copiilor din Eparhie (Beclean, 7 iunie 2008).  Întrebările s-au adresat însoţitorilor (preoţi şi laici), dar şi copiilor. Vă supunem atenţiei în cele ce urmează unele dintre răspunsurile însoţitorilor intervievaţi.

Însoţitori

– Vă aminteşte de copilăria dumneavoastră această întâlnire?

“Într-un anumit fel îmi aminteşte de copilărie această întâlnire, fiind educat creştineste in biserica Romano-Catolica.”

“Da, îmi aminteşte, desigur, deşi puţin diferă, neavând aceste posibilităţi în copilăria mea. E foarte frumos să ai ocazia să îl cunoşti pe Dumnezeu în acest mod.”

“Când am fost copil nu am avut parte de aşa ceva.”

“În copilaria mea nu am avut parte de aşa ceva, dar îmi aminteşte de puritatea copilăriei.”

 – Credeţi că au ceva de câştigat copiii de pe urma activităţii noastre?

“În mod sigur au ceva de câştigat copiii din această activitate. Ce se seamană in copilarie rămâne toata viaţa.”

“Foarte mult, pentru ca deşi simt ca e o distracţie, au de câştigat foarte mult având în vedere că sunt împreuna şi au de învăţat de la fiecare. A-l iubi pe Dumnezeu înseamnă a fi fericit, la fel cum sunt si aceşti copii acum.”

“Da, au de câştigat. Îşi fac preteni, ies din rutina zilnică, se distrează.”

“Foarte mult, mai ales în ce priveşte socializarea, credinţa si pe plan spiritual faptul că sunt iubiţi şi doriţi de biserica. Iar tema întâlnirii este foarte binevenită.”

– Vă impresionează să vedeţi un numar atât de mare de copii adunati în numele lui Cristos?

“Nu mă impresionează neaparat ca număr, ci ca putere de comunicare, bucuria împărtăşită, amintirea celorlalţi, aşteptarea unei noi întâlniri, chiar dacă unii au venit neştiind la ce participă. Chiar si tinerii, ştiind că vor participa copii, au fost atraşi sa vina aici.”

“Nu ma impresionează deoarece m-am obişnuit deja cu astfel de întâlniri.”

“Nu numai că mă impresionează, dar îmi si face plăcere.”

– Credeţi că aceşti copii ar putea impartăşi jocurile si activităţile şi altor copii din parohie?

“Vor fi împărtăşite cu siguranţă, deoarece mai devreme sau mai târziu vor ajunge ei să ceară aceste activităti in cadrul parohiei.”

“Cred ca le-ar putea împărtăşi nu numai copiilor din parohie, ci şi tuturor prietenilor lor.”

– Cum credeţi că ar fi acceptate aceste jocuri în parohia dumneavoastră?

“Da, ar putea fi acceptate jocurile, activităţile, putem cauta sa împărtăşim, arătându-le în mod concret ce s-a întâmplat, dar şi importanţa liturghiei.”

“Ar fi acceptate foarte bine, majoritatea preoţilor le acceptă, fiind şi un mod de a atrage copiii.”

“Jocurile ar fi acceptate cu mare bucurie în parohie, s-ar bucura şi cei care nu au putut veni.”

“Sunt acceptate din plin, copiii fiind foarte entuziasmaţi.”

“Din punctul de vedere al copiilor activităţile sunt acceptate foarte bine, aceştia fiind deschişi şi sinceri. Poate şi alti părinţi au de învăţat şi vor fi motivaţi pentru a-şi trimite copiii la eventuale întâlniri.”

Beneficiari direcţi: copii

Dintre întrebările adresate amintim:

– Cum ţi se par clownii?
– Te distrezi, te simţi bine?
– Ţi-ar plăcea să mai participi şi la alte întâlniri de acest fel?
– Cum te inţelegi cu copiii din celelalte parohii/localităţi?
– Ce s-ar putea schimba? Ce nu iţi place aici?
– Cum de ai decis să vii?
– Cum a fost călătoria? Ai mai participat la întâlniri de acest fel?

„Clownii sunt drăguţi, simpatici, caraghios îmbrăcaţi. Mă distrez si mă simt excelent. Am mai fost la întâlniri de acest fel şi mi-ar plăcea să mai vin, mai ales pentru că îmi plac jocurile.” (Mariana, 15 ani)

„Clownii mi se par comici şi m-am distrat alături de ei. Mă distrez şi mă simt bine alături de ceilalţi copii din celelalte parohii. Am mai participat si anul trecut si a fost plăcut. Aş mai vrea să mai vin.” (Ioana, 13 ani)

„Îmi place aici pentru că sunt nişte concursuri foarte frumoase si organizatorii se ocupa foarte bine de copii. Sunt niste jocuri şi cântece bine puse cu fiecare temă care este în fiecare an. Am mai fost la întrunirea de la cluj, si de aceea m-am decis sa vin si anul acesta. Mă cunosc de anul trecut cu unii dintre ceilalti copii, iar acum am început să ne cunoastem şi mai bine.” (Ana-Maria, 14 ani)

„Mi se par clownii foarte frumoşi pentru că au costume foarte frumoase. M-am distrat pe parcursul călătoriei pentru că am cântat cantece si ne-am jucat. Ceea ce m-a determinat să vin e faptul că vreau să îl am pe Isus mai aproape de mine.” (Bogdan, 12 ani)

„Clownii mi se par drăguţi pentru ca sunt ca şi nişte copilaşi drăguţi şi mici. M-am împrietenit si cu alţi copii din alte parohii. Mă distrez jucându-mă şi ascultând cântecele. Nu e prima dată când particip la întruniri. Pentru ca merg la biserică am fost anunţat, dar şi de curiozitate am decis să particip.” (Dănuţ, 14 ani)

“N-am mai participat. Părintele paroh m-a îndrumat să vin. Obişnuiesc să mearg duminica la biserică cu prietenii. Simt că Isus locuieşte în viaţa mea şi sunt fericit. E mai distractiv aici decât la o acţiune asemănătoare cu şcoala.” (Raul, 11 ani)

“Am participat şi anul trecut când organizarea a fost mai bună decât acum, dar doresc să particip şi în viitor. Părintele paroh a insistat să vin. Anul acesta nu am cunoscut copii din alte parohii, dar anul trecut da. Prefer aceste întâlniri celor de la scoală. Clownii mi-au plăcut cel mai mult” (Adriana, 13 ani)

“Am participat şi anul trecut la întâlnire şi mi-a plăcut mai mult, au fost mai multe jocuri. Mi-ar fi plăcut să desenez pe cartoane şi nu pe asfalt pentru că ploaia a stricat toate desenele. Cu toate astea, doresc să particip şi în viitor” (Denisa, 11 ani)

“Cel mai tare mi-a plăcut când am dansat cu clownii. Nu am mai participat, dar doresc să particip în viitor” (Maria, 8 ani)

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*