În perioada 9-16 septembrie a acestui an s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a campusului ecumenic „Da EurHope a EurHome: L’ascolto della Parola di Dio comune fondamento della nostre fede «La fede viene dall’ascolto e l’ascolto riguarda la parola di Cristo» (Romani 10,17) «Beato chi legge e beati coloro che ascoltano» (Apocalisse 1,3)”, campus care este destinat tuturor confesiunilor care sunt dispuse la dialog și la deschidere înspre unitatea credinței.

DSCF2364

Încă de la o primă lectura a titlui campusului ne putem da seama  de o deschidere spre dialog fără ca barierele lingvistice, culturale și religioase să ne despartă. La acest campus am participat 5 națiuni de diverse confesiuni: Danemarca, Suedia, Anglia, Italia, Romania – luterani,  anglicani, catolici (romano-catolici și greco-catolici) și ortodocsi. Delegația din partea ASTRU Cluj a fost formată din Bianca Poruțiu și Melania Man.

        Fiecare zi a fost specială. Confesiunile prezente au tratat diferite lecturi din Evanghelie, pe parcursul celor cinci zile, din viziunile specifice fiecărei confesiuni. A fost interesant deoarece, după aceste meditații, au urmat grupurile de discuții, unde fiecare am răspuns la întrebările adresate  și am împărtășit experiențe și fapte cu care ne-am confruntat în viața noastră, și care, fără să ne dăm seama, reflectau aceste lecturi.

9643

       Toate națiunile și-au dat silința ca totul sa se realizeze într-o manieră cât mai perfectă.

       Pe parcursul celor cinci zile, am ajuns la concluzia că putem trăi ca un tot unitar, că toți credem în același Isus Cristos, același Dumnezeu, indiferent de cultură, fără ca orice bariera sa ne despartă.

        În urma acestei experiențe pot spune că Loreto, și implicit Centrul Giovani Paolo II, este locul unde nu există bariere, unde toți suntem egali în fata lui Dumnezeu indiferent de unde venim și din ce confesiuni facem parte. Se simte într-adevăr prezența Fericitului IOAN PAUL AL-II-LEA în centrul care îi poartă numele. 

Melania Man

DSCN2082

DSCF2303

9642

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*