În perioada 10-28 iunie 2013, o delegație din partea ASTRU Cluj a participat la campusul estival organizat de comunitatea parohială din localitatea Gambara, Italia. Am fost reprezentați la acest eveniment de Raluca Fernea, Mihai Moruțan și Paul Sopon. Cei trei au luat parte la toate momentele activității estivale desfășurate pe parcursul celor trei săptămâni, alături de cei 94 de animatori și 160 de copii, reușind astfel să se bucure, să învețe, dar și să experimenteze lucruri noi.
Tema propusă pentru campusul din acest an în dieceza de Brescia a fost Everybody, iar atât cei mici, cât și cei mari au învățat că fiecare parte a corpului este importantă în acțiunile noastre de zi cu zi, ochii îi avem ca să învățăm să privind acolo unde este nevoie de ajutorul nostru, urechile le avem ca să auzim nevoile celor lângă care ne aflăm, gura o avem ca să învățăm să rostim cuvintele potrivite, dar și să mulțumim pentru ceea ce primim, mâinile le avem ca să putem ajuta, iar picioare le avem ca să putem merge și trăi credința noastră.
Activitățiile s-au desfășurat concomitent pe două sectoare de vârstă, primul grup cu vârsta între 6-8 ani, numit Baby Grest, iar al doilea grup, între 9-12 ani, numit Grest. La rândul lor cele două grupuri au fost împărțite în câte patru subgrupuri, reușindu-se astfel o mai mare diversitate a activităților propuse.
Timp de trei săptămâni activităţile propuse au fost conturate sub formă de laboratoare, jocuri de echipă, turnee sportive, dar şi căutarea comorii. Astfel de laboratoare propuse în acest an au fost: de bucătărie, de dans, de picturi murale, de chitară şi nu în ultimul rând laborator de zumba. În cadrul turneelor sportive au avut loc campionate de fotbal, volei şi baschet, iar în privinţa jocurilor pe echipe acestea au fost dintre cele mai variate, jocurile cu apă fiind cele mai apreciate de fiecare dată. Nu au lipsit nici ieşirile la parcurile acvatice sau parcurile de aventură.
Munca în echipă a fost punctul forte al campusului; copiii au fost împărțiți pe 4 echipe, ținându-se cont de prietenii fiecăruia, iar astfel, prin toate activitățile pe care le realizau împreună, se unea și mai tare prietenia lor. Au fost 4 echipe, fiecare echipă având câte o culoare și un steag propriu. Membrii acestor echipe concurau în fiecare zi cu membrii celorlalte trei echipe, pentru a strânge cât mai multe puncte.
Efortul copiilor nu a rămas nerăsplătit, ultima zi fiind încheiată cu o seară în care a fost invitat tot orașul să privească un spectacol de dans, de cântece și de alte reprezentații, în care copiii erau protagoniștii.