În perioada 29 noiembrie-6 decembrie 2012, am avut deosebita onoare de a reprezenta împreună cu Mihai Moruțan ASTRU Cluj, în cadrul seminarului ”Transnational Seminar on Youth Policy Development in SEE”, care s-a desfășurat la Bran, Brașov.

Acesta a fost organizat de către Consiliul Tineretului din România și au participat reprezentanții Consiliilor Tineretului, dar și alți voluntari din 6 state poziționate în Sud-Estul Europei: România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Slovenia și Cipru.

seminar bran 2

Scopul proiectului este îmbunătățirea relațiilor de colaborare dintre Consiliile Tineretului dintre statele din SEE în vederea bunelor practice în domeniul dezvoltării politicilor de tineret, participarea în rândul tinerilor și suportul în lucrul cu tinerii. Dat fiind faptul că țările din SEE împărtășesc aspecte sociale, economice și politice comune, acest seminar a ajutat la conturarea punctelor comune în ceea ce privește implicarea tinerilor în societate, ceea ce a condus la planificare  unor acțiuni comune legate de dezvoltarea politicilor de tineret în regiunea respectivă.

În timpul seminarului, participanții au discutat despre aspectele implicării tinerilor în societate, în diferitele state, prezentând astfel bunele practici din țările lor, pe care le-au împărtășit și cu ceilalți participanți, de asemenea, am creat împreună o strategie, un plan cu acțiuni concrete, posibil de implementat în colaborare cu membrii Consiliilor Tineretul din statele respective. Am simulat procesul de negociere între reprezentanții guvernamentali și tinerii, în vederea planificării unei strategii de dezvoltare a dialogului dintre cele 2 stucturi, cu scopul acoperii nevoilor tinerilor, cu ajutorul reprezentanților puterii de decizie. De asemnea, am avut plăcerea de întâlni 2 dintre reprezentanții tinerilor la nivel european, care ne-au vorbit despre activitatea Consiliului Consultativ pe Tineret al Consiliului Europei și Forumului Europena de Tineret, structuri în cadrul cărora își desfășoară activitatea.

bran 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe lângă multitudinea de activități, participanții și-au prezentat organizațiile pe care le reprezintă, au avut ocazia să cunoască specificul fiecări țări implicate în proiect, în cadrul serii multiculturale, au vizitat Castelul Bran, dar și Brașovul, au dansat pe ritmuri românești de Ziua Națională, au gustat din bucatele tradiționale și au aflat mai multe informații despre România.

În ultima zi de seminar s-au prezentat multe idei inovative, care urmează a fi implementate de către tinerii participanți în viitor. Pentru mine, personal, a fost o experiență extraordinară, din care am învățat foarte multe lucruri noi și utile și care m-a motivat și mai mult să-mi continui activitățile de voluntariat.

Natalia Ermicioi

seminar bran 1

bran 1

 

seminar bran 3

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*