Isus e viu!

În ultimele 3 luni, mai exact în ultimele 10 săptămâni, 3 membri ASTRU Cluj au participat la un seminar carismatic “Viaţa în Spirit” ţinut de comunitatea Apostolii Iubirii Euharistice. Un seminar în care au descoperit mai în detaliu Scriptura şi, prin ea, uriaşa Iubire ce Dumnezeu o poartă fiecăruia dintre noi, şi unde au conştientizat ce îi separa de Dumnezeu, împiedicându-i să trăiască viaţa din plin şi bucuria desăvârşită pe care le dă Isus, unde au înţeles care e rolul darurilor şi carismelor Spiritului în Biserică şi cum pot fi ele primite cu discernământ, cu docilitate şi recunoştinţă (Ioan Paul al II-lea, Rusalii 1998) şi unde au putut experimenta ce înseamnă să trăieşti şi să vesteşti Evanghelia cu puterea Duhului şi nu cu propriile forţe! Pentru a face acest seminar şi mai fructuos, cei trei participanţi au ales să urmeze, o săptămână mai târziu, şi cursul Şcolii Carismelor, loc în care au deprins tainele folosirii Carismelor primite de la Spiritul Sfânt, în slujba comunităţii(lor) din care fac parte şi în care îşi desfăşoară activitatea.

În continuare sunt câteva cuvinte de la fiecare dintre cei 3 participanţi:

 

Nu mai trăiesc eu, ci trăiește El în mine! Nu știu dacă sunt cuvinte care să poată măcar pe sfert să mă ajute să spun ce simt legat de ce am trăit la seminar. Uneori îmi vine să plâng, dar de bucurie. De bucurie pentru că El mă iubește! Pentru că El are grijă de mine! Pentru că îmi arată ce e bine și ce e rău! Pentru că mă iartă! Când am venit la curs nici nu știam pentru ce vin de fapt și când încă nu era început oarecum așteptam să se termine. Acum aș mai vrea să înceapă! Dacă până acum doar credeam că mă iubește, acum sunt SIGURĂ că ne iubește, pe toți! Și cred că asta e cel mai minunat lucru, care îmi umple inima ori de câte ori mă apasă ceva pe inimă. Și am învățat un lucru super important. Nu există cuvântul “singur/a”. NU EXISTĂ. El nu ne lasă niciodată. El mereu e prezent orice am face. Nu sunt singurăăă!! și asta cred că e o minune efectiv. Atât de imensă e iubirea Lui încât efectiv simt că e aici, simt că nu ne lasă. Chiar dacă nu-L văd, e minunat. Acum știu sigur că El e Tati meu și că vreau să fiu o unealtă a iubirii Lui și să împart iubirea ce o primesc cu toți și să le spun ce minunat e Domnul și câtă iubire ne poate da.

El e cu adevărât iubire, izvor infinit de iubire!

Acum știu, din experienţă, niște lucruri super importante: El ne iubește pe noi pe toți, El ne iartă, El face minuni ASTĂZI, nu există cuvântul “singur”, El e Tati!

Lăudat să fii, Tati, Isus și Mămică Sfântă! Lăudați să fiți în toți vecii vecilor!

Oana Iulia

 

Ce a însemnat pentru mine acest seminar? A însemnat Eliberare, Bucurie, a însemnat o cunoaștere și o descoperire mai profundă a lui Dumnezeu prin intermediul Cuvântului Său precum și prin învățăturile de la fiecare seminar în parte, a însemnat un aer de prospețime pentru viața mea spirituală. Anul trecut l-am ratat, dar anul acesta parcă a venit ca un răspuns la dorința mea, la rugămintea adresată Tatălui de a-mi întări credința. Aici am aflat că Domnul Însuși va merge înaintea mea, El însuși va fi cu mine, nu mă va părăsi și nu mă va lăsa (Deut. 31:8) și nu găsesc cuvinte pentru a mulțumi Tatălui Ceresc pentru sămânța pe care a sădit-o în sufletul meu și de care Îl rog să-mi dea puterea să am grijă în continuare pentru a se putea transforma în copac roditor.

Cât de frumos și de minunat lucrează Duhul Sfânt în cei care se deschid Lui și îi dau voie să vină să locuiască în sufletul lor. Laudă Ție, Doamne, pentru marile Tale lucrări!

Mihaela Maria

 

Au fost 10 săptămâni în care am descoperit darurile Duhului Sfânt și uriașa bucurie de a-L primi în inimile noastre! Cred în Dumnezeu și acum o spun cu tărie și fără frică! Sunt un om, un om păcătos și slab, dar El e cu mine, iar atunci când Cel care a învins lumea este cu noi cine ne mai poate opri?! Aceste săptămâni au fost niște momente unice din viața mea, au fost momente în care am plâns în hohote și momente în care râdeam precum un copilaș. Am învățat din nou să iert și am aflat mai bine ce înseamnă să fii apostol trimis! Pentru că El acum ne-a dat har și ne-a trimis apostoli să Îi fim, cum zicea un cântec de la seminar!

Aceste cuvinte descriu foarte puțin din imaginea pe care vreau să v-o transmit – aș vrea să vă fac să vedeți bucuria sădită în inima mea în aceste zile.. multă lume zice că sunt mereu zâmbitor… dar dacă atunci eram zâmbitor, stai să mă vezi acum!

Au fost 10 săptămâni în care nu am putut să plec nicăieri în weekend, cu excepția unuia singur, deoarece întâlnirea era sâmbătă seară, dar, sincer, acum la finalul acestui curs, conștientizez că nici plecarea în Cipru, nici vizita în Polonia și nici petrecerile la care am lipsit nu aveau cum să îmi dăruiască toate aceste haruri pe care le port în suflet azi!

Mulțumesc, Doamne, pentru că Tu trăiești în mine și eu în Tine!

 

Paul Cristian

DSC08592

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*