În perioada 8-12 Septembrie 2013 a avut loc la Beliş, lângă Cluj, o tabără organizată de Federaţia Share Youth@Cluj-Napoca 2015, cu scopul de a aprofunda viziunea pe care o au membrii fiecărei organizaţii membre a acestei federaţii, dar şi pentru a împărtăşi idei cu privire la seria de evenimente ce va avea loc în anul 2015 şi pentru a lua contact unii cu alții.
Prima zi a fost dedicată primelor două direcţii din cele 6 propuse pentru această tabără şi anume VISION şi SPACE. Ca şi invitaţi au fost prezenţi Directorul Uniunii Arhitecţilor din Romania precum şi două cadre didactice din cadrul UBB specializate în sociologie respectiv politici de tineret. Ei au vorbit despre cum se poate optimiza folosirea spaţiului public dar şi cel privat prin semnări de acorduri şi contracte cu proprietarii spațiilor-terenurilor. În cea de-a doua parte a zilei participanţii au fost împărţiţi în 4 echipe şi îndrumaţi să expună efectele pe care ar dori să le vadă în oraşul Cluj-Napoca în şi după anul 2015, urmând a dezbate apoi condiţiile necesare pentru a atinge aceste efecte şi etapele implementării unor proiecte concrete cu scopul de a obţine efectele dorite. Seara s-a încheiat cu prezentarea outcome-urilor fiecărei echipe.
Cea de-a doua zi, 10 Sept 2013, a avut ca focus Share POWER şi Share JOY. Aici s-a pus accentul pe influenţa şi ecoul pe care îl au tinerii în societate, pe calitatea educaţională pe care am vrea să o dobândim cel târziu până în 2015, pe dialogul cu universităţile, pe implicarea civică şi activarea tinerilor, pe informare, schimbare şi pe importanţa de a avea un plan de acţiune pentru strategia naţională de dezvoltare a tineretului 2014-2020. Latura JOY a întâmpinat o mai mare dificultate în a fi descrisă deoarece bucuria este exprimată în mod diferit pentru fiecare persoană în parte. Aşadar Share JOY cuprinde, după spusele participanţilor, redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, a-i bucura pe alţii, a-ţi învinge frica, oameni împreună, familia, copiii, interacţiunea. Printre efectele numite în partea a doua a zilei se află activităţile pline de culoare, oameni deschişi pentru a forma o comunitate unită a Clujului, sinergia implicării comunităţii.
A treia zi, 11 Sept 2013 s-a axat pe cele două direcţii rămase: Share WORK şi Share CULTURE. Aici invitaţii au pus accent pe semnarea de parteneriate pentru cauze specifice, pe beneficiile educaţionale, resursele folosite în comunitate, pe importanţa culturii inovării şi a antreprenoriatului şi de asemenea pe modalităţi inovative de a învăţa continuu și eficient (scaleable learning). Share CULTURE ia în calcul modul de relaţionare la ceilalţi – interacţiunea, se bazează pe principii comune, vrea să implememnteze un set de norme/percepţii, să dezvolte comunicarea, colaborarea, incluziunea şi toate acestea urmărind principiul “bottom-up”, prin personalizarea nevoilor descoperite la nivel local, regional, european.
Acest VisionCamp s-a încheiat cu invitaţia adresată participanţilor de a disemina informaţiile primite şi de a se alătura echipei ShareYouth@Cluj-Napoca2015 pentru a da startul cât mai repede şi mai eficient dezvoltării infrastructurii ce va susţine campania de evenimente şi proiecte desfăşurate în anul 2015 în Cluj-Napoca.