Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România, a informat în data de 11 ianuarie Biroul de presă al Sfântului Scaun. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.
(Programul integral al călătoriei sale apostolice se poate consulta AICI)

Fiind un eveniment deosebit de important pentru Biserica Catolică din România, ASTRU Cluj încurajează tinerii să participe activ, alături de alți tineri și mii de pelerini la celebrările de la Blaj, din data de 2 IUNIE 2019, prilejuite de vizita Papei Francisc în România.

Astfel, ASTRU Cluj pune la dispoziția tinerilor doritori 50 de locuri în autocar pentru deplasarea din Cluj-Napoca spre Blaj și retur. Detaliile privind ora plecării și locul de îmbarcare vor fi anunțate ulterior.

De ținut cont:

  • Înscrierile se fac până cel târziu în data de 15 aprilie 2019, ora 23:59, prin completarea
    FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE CA PELERIN
  • Costurile de transport sunt de 35 RON
  • Există mai multe modalități de plată: plata în numerar la birourile ASTRU Cluj, depunere de numerar sau transfer bancar. Detalii găsești în documentul Metode de plată.
  • La Blaj, locul de debarcare va fi la intrarea în oraș. De acolo și până la locul de celebrare (Câmpia Libertății) se va merge pe jos, distanța fiind de aproximativ 2,7km.

TOTODATĂ, SUNTEȚI ÎNCURAJAȚI SĂ VĂ ÎNSCRIEȚI ȘI CA VOLUNTARI

Organizatorii de la Blaj contează pe voluntari pentru o primire cât mai bună a tuturor celor care doresc să se roage împreună cu Sfântul Părinte și să aducă laudă lui Dumnezeu pentru cei șapte fericiți episcopi, modele autentice de mărturie şi dăruire creştină.

Așadar, precum ne îndeamnă Sfântul Părinte, să mergem împreună, oferindu-ne disponibilitatea ca voluntari!

Toți cei care doresc să se implice ca voluntari pentru evenimentul de la Blaj, sunt invitați să completeze formularul disponibil în legătura de la finalul articolului.

Cine poate fi voluntar pentru Vizita Sfântului Părinte la Blaj?
Voluntar poate fi orice persoană peste 16 ani, care are dorinţa de a contribui la buna desfăşurare a evenimentului. 
Fiecare voluntar va fi contactat de către organizator şi va primi înştiinţarea selectării lui și departamentul în care va fi colabora.

Care este perioada de voluntariat?
Tinerilor care se înscriu ca voluntari li se cere să fie disponbili să colaboreze ca voluntari în perioada 1-3 iunie 2019

Se cere din partea voluntarilor ceva în mod deosebit?
Simț al responsabilității, disponibilitate pentru întreaga perioadă menționată, dorința de a lucra în echipă, eventuală experiență în organizarea evenimentelor de amploare, decență în îmbrăcăminte și comportament.

Termenul limită de înscriere pentru voluntari este 20 aprilie 2019.

FORMULAR ÎNSCRIERE VOLUNTARI

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*