ÎNSCRIE-TE ONLINE AICI!

~ înscrierile se fac până în 10 iunie 2018, în limita locurilor disponibile ~

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) s-a născut în urma dorinţei tinerilor din diferite dieceze şi eparhii de a se întâlni, de a se cunoaşte mai bine, de a împărtăşi trăirea valorilor şi de a manifesta credinţa creştină împreună. INTC are loc o dată la trei ani şi este organizată alternativ de o dieceză romano-catolică şi de o eparhie greco-catolică. INTC oferă ocazia tinerilor catolici să se întâlnească şi să se cunoască între ei, să participe la activităţi formative (la nivel uman şi spiritual) şi să îşi manifeste entuziasmul prin momente culturale şi artistice. Prima ediţie a avut loc în anul 1992 iar cea din 2018 va fi a XIV-a. La această întâlnire participă tineri din cele 12 dieceze şi eparhii din România.

Când și unde va fi INTC 2018?

INTC 2018 va avea loc la Satu Mare în perioada 25-29 iulie 2018, având tema „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu!” (Lc 1, 30), fiind găzduită și organizată de Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. O prezentare video a Diecezei și a orașului gazdă este disponibilă aici.

Care va fi programul INTC 2018?

Programul INTC 2018 va cuprinde: momente de rugăciune, Sf Liturghie, cateheze, discuții în grupuri, programe alternative (vizitarea orașului, conferințe, expoziții, proiecții de film, ateliere de dans, ateliere de artizanat, competiții sportive), concerte, momente recreative și multe altele.

Unde vor fi cazați participanții?

Vor fi două tipuri de locații de cazare:

  • Pentru fete – diverse internate (cazare în paturi)
  • Pentru băieți – săli de sport (va fi nevoie de izolir și sac de dormit)
  • Toate locațiile de cazare vor fi dotate cu dușuri.

Cine poate participa?

Pentru Eparhia de Cluj-Gherla organizatorii au alocat un număr maxim de 150 participanți (tineri, preoți persoane consacrate, însoțitori). Vârsta participanților, stabilită de organizatori, trebuie să fie între 15 – 30 de ani împliniți la data începerii INTC. Participanții minori vor trebui, pe lângă completarea formularului de înscriere, să prezinte și acordul părinților, care poate fi descărcat de aici: ACORDUL PĂRINȚILOR 
Acesta trebuie transmis către ASTRU Cluj, cât mai curând după completarea formularului de înscriere. Pentru transmiterea acordului părinților puteți folosi una dintre următoarele opțiuni:

  • Acordul părinților poate fi trimis scanat (nu se acceptă fotografii ale documentului efectuate cu telefonul sau aparat foto) pe adresa de e-mail cluj@astru.ro
  • Acordul părinților poate fi trimis către ASTRU Cluj prin poștă, datele necesare în acest sens fiind: Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, Cluj-Napoca, str. Moților, nr. 26, cod poștal 400001 

Cum mă înscriu?

Înscrierile se fac completând FORMULARUL.
Data limită de înscriere: 10 iunie 2018, ora 23:59

Care sunt taxele de participare și cum le pot achita?

Organizatorii pun la dispoziția participanților două tipuri de pachete, după cum urmează:

  • Pachet A – 160 RON (include transport, acces la toate programele din cadrul INTC, cazare, masă și rucsacul pelerinului INTC)
  • Pachet B – 130 RON – FĂRĂ CAZARE ȘI MIC DEJUN (include transport, oferă acces la toate programele din cadrul INTC, prânz și cină, respectiv rucsacul pelerinului INTC)

Confirmarea înscrierii se face prin achitarea costurilor de participare. Data limită pentru achitarea costurilor  de participare este 10 iunie 2018. Suma totală a costului de participare va fi plătită către ASTRU Cluj, care se ocupă de aspectele financiare ale participării grupului din Eparhia de Cluj Gherla la INTC 2018. Există mai multe modalități de plată: plata în numerar la birourile ASTRU Cluj, depunere de numerar sau transfer bancar. Detalii se pot găsi în documentul METODE DE PLATĂ INTC

Alte informații se pot obține la:

  • Departamentul pentru Tineret – Pr. Radu Tălpălariu 0729.884.887 – tineretcluj@gmail.com
  • ASTRU Cluj – 0758.677.259 – cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*