Dragi tineri,

Cu bucurie invităm sâmbătă, 18 septembrie 2021, toți tinerii (14-35 ani) din comunitățile parohiale din Eparhie la cea de-a XVI-a ediție a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului, care are ca temă Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!” (Cf. Fap. 26,16). Întâlnirea va avea loc la sediul Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, fiind organizată de Biroul pastoral al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și a copiilor, în colaborare cu ASTRU Cluj și Cercetașii Munților.

Programul întâlnirii eparhiale a tinerilor este propus după modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului, îmbinând astfel partea spirituală (Sfânta Liturghie Arhierească și diferitele momente de rugăciune), cu formarea tinerilor, prin workshop-uri pe diverse teme și cu momente de sărbătoare și comuniune (concursuri, muzică, schimb de experiențe). De asemenea, tinerii vor avea ocazia de a-l întâlni pe Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială a Tinerilor vă puteți înscrie la preotul din parohia din care faceți parte, până la data de 5 septembrie. Anexăm programul întâlnirii, informații practice, regulamentul concursului, precum și un afiș al evenimentului.

PROGRAM:

09:00 – Sosirea participanților, înscrieri, pregătire pentru Sf. Liturghie, posibilitate de spovadă
10:00 – Sfânta Liturghie
11:30 – Prânz (se va servi din pachețele proprii)
13:00 – Workshop-uri

 • Workshop 1: Credința și fericirea – pr. Francisc Doboș
 • Workshop 2: Educația sexuală – dr. Dunca

15:15 – Festivalul tinerilor
18:00 – Rugăciune de final și predarea Crucii tineretului parohiei care va organiza viitoarea ediție a IET

Informații practice:

 • Tinerii din parohie cu vârsta între 14 și 35 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi.
 • Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile lipsind astfel o motivație consistentă.
 • Înscrierile se fac în fiecare parohie până în 16 septembrie 2021 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastorația tinerilor, iar apoi trimise către Biroul pastoral la adresa de email menționată în anunț.
 • La sosirea în Cluj și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
 • Participanții la IET 2021 să fie încurajați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
 • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
 • Transportul participanților nu va fi decontat. În situația în care întâmpinați dificultăți din acest punct de vedere, vă rugăm să contactați organizatorii.

Fii martor prin talantul/talentul tău

În vederea acestui eveniment, dorim să lansăm și un concurs pentru tinerii care doresc să își pună talentele în valoare. Pornind de la tema evenimentului, puteți realiza scenete, poezii, cântece sau fotografii care vor fi ulterior prezentate și premiate în cadrul evenimentului. Mai multe detalii găsiți în regulamentul atașat mai jos.

Regulament:

 • Scenetele trebuie să dureze între 15 și 20 de minute. Piesele trebuie filmate și trimise, împreună cu un script, la adresa următoare: tineretcluj@gmail.com.
  Piesele vor fi ulterior prezentate în cadrul evenimentului.
 • În cazul cântecelor și al poeziilor, timpul pentru prezentare este de 5 minute. Ele trebuie trimise tot la adresa menționată mai sus.
 • Pozele trebuie și ele trimise la adresa deja menționată, iar în cadrul evenimentului, acestea vor fi prezentate în cadrul unei expoziții ce va fi amenajate în acest sens.
 • Toate operele se trimit până la data de 5 septembrie 2021.

Informații suplimentare se pot obține la: tineretcluj@gmail.com sau pe https://www.facebook.com/tineriprezenti

pr. Radu Tălpălariu
directorul  Biroului pastoral pentru
pastorația tinerilor și a copiilor

imagine

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*