În data de 2 decembrie 2011, tinerii astrişti din parohia “Sfântul Anton” din Dej au participat la o reculegere cu ocazia Postului Craciunului. Ne-am rugat împreună Sfântul Rozariu şi Sfânta Liturghie. Apoi am dedicat următorul moment Adorării Sfântului Sacrament, prin rugăciuni şi cântece.

La final am discutat despre darurile pe care ni le-a dat Cristos: viaţa, credinţa, familia, speranţa, prietenii şi altele. Am realizat ca avem multe daruri primite de la El pe care trebuie să le fructificăm şi să le oferim în dar, şi celor din jurul nostru. Pentru reflecţie personală ne-au rămas câteva subiecte: Care este darul meu de Crăciun pentru ceilalţi? Ce dar mi-a oferit Cristos în dar de Crăciun? Ce cadou îi fac eu lui Cristos? Şi Cum îmi alimentez credinţa?

A fost o seară minunată, iar aceste câteva ore, pe care le-am petrecut rugându-ne împreună şi adorându-l pe Isus Cristos, ne-au făcut să ne simţim din ce în ce mai aproape de El.

Am încheiat, cum altfel, dacă nu colindând, pentru ca aceste frumoase sărbători să nu ne prindă fără lecţia învăţată, dar şi pentru a aduce aminte tuturor despre importanţa acestor sarbatori, care sperăm că vor aduce mai multă bucurie în sufletele şi familiile noastre.

Ioana Pegulescu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*