Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” Mănăștur 1 Vest

Tinerii astriști din Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” Mănăștur 1 Vest, îndrumați de asistentul spiritual al grupului, părintele Mihai Kiss, au participat sâmbătă, 8 decembrie, la o seară de reculegere în pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Programul a început cu un timp de lectură și meditație asupra textului evanghelic din Luca despre Nașterea lui Isus Hristos (Lc. 2, 1-20), urmat de scrierea intențiilor personale de rugăciune care au fost apoi citite de părintele asistent spiritual. În continuare tinerii au petrcut un timp în liniște și adorație în fața Preasfântului Sacrament.

Mai târziu, în demisolul bisericii a avut loc o dezbatere cu tema „Cum putem fi mai aproape de Isus în preajma sărbătorii nașterii Sale?” Tinerii au avut ocazia să răspundă la câteva întrebări adresate, sau să mediteze fiecare personal asupra lor, oferind un răspuns în inima lor:
• Am făcut din Crăciun un obicei de rutină pe care îl repet în fiecare an? • Care va fi cadoul pe care-l voi oferi lui Isus la nașterea sa? • Cum pot duce această mare veste la frații care nu o cunosc? • Simt bucurie adevărată pentru nașterea lui Isus în mine?

Alexandru Briciu,
Responsabil grup parohial

Parohia „Sfânta Treime” Feldru Centru 

Postul Nașterii Mântuitorului a fost, este și va fi mereu un prilej de bucurie pentru creștinii din întreaga lume. Indiferent de naționalitate, confesiune, credință sau vârstă, fiecare se pregătește pentru a-L primi, în bratele sale, pe Salvatorul omenirii, pe Cel care a venit să-și dea viața Sa pentru noi, oamenii. Cu acest prilej, tinerii din parohia greco-catolică din Feldru, împreuna cu copiii și asistentul spiritual, pr. Bontaș Iuliu, s-au întâlnit pentru a se pregăti pentru Marea Sărbătoare. A fost un moment de bucurie, atât pentru noi, cei tineri, cât și pentru cei mai mici, întrucât aceștia au participat activ la activitatea desfășurată sub îndemnul și îndrumarea părintelui Iuliu. 
Momentele principale ale activității au fost: 
-scurtă meditație asupra sacrificiului suprem al Domnului nostru, (acela de a veni pe pământ sub chip de om și de  a accepta suferința, pentru ca noi să fim salvați), 
– scurtă îndrumare asupra vieții noastre, 
– încheierea activității care s-a desfășurat prin rugăciuni rostite împreună cu toți cei prezenți.
Bucuria de a ne întâlni și a ne pregăti împreună pentru această mare sărbătoare s-a citit pe chipul fiecăruia dintre noi. A fost o activitate binecuvântată de Dumnezeu! 

Maria Livia Opriș,
educator grup ASTRU Junior

Grup specializat ASTRU Liceeni

Chiar dacă participarea a fost redusă numeric, reculegerea organizată pentru liceeni în postul Crăciunului a avut ca scop pregătirea acestora pentru o spovada bună. 
Activitatea a început cu recitarea Psalmului 23, urmând apoi o scurtă meditație.
Fiecare participant a confecționat câte o „lumânare a prieteniei” și i-a scris o scrisoare lui Isus. Apoi au înțeles mai bine cum funcționează conștiința și despre faptul că nu putem gusta din ciocolată (nu putem simți la fel de ușor prezența lui Dumnezeu în viata noastră) dacă gura noastră e plină cu păcatele noastre.
Reculegerea s-a încheiat cu invitația de a merge la un prieten și a purta o conversație adevărată, pornind de la o întâlnire reală și o împărtășire a cadoului primit la finalul reculegerii.

Paul Sopon,
educator grup ASTRU Liceeni

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*