Luni, 18 aprilie 2011, d-ra Ana Maria Puşcaşu, trezoriera Mişcării Internaţionale a Tinerilor Lucrători Creştini (Young Christian Workers – YCW) a fost într-o vizită de promovare a organizaţiei în Cluj-Napoca. În cursul dimineţii s-a întâlnit cu PS Florentin Crihălmeanu pentru a prezenta organizaţia şi a vedea care este realitatea tinerilor lucrători din Cluj-Napoca.

În a doua parte a zilei s-a întâlnit cu responsabilii ASTRU Cluj, Raluca Fernea – preşedinte şi Laura Sopon – secretar precum şi cu Crina Horvat şi Codruţa Fernea responsabilii ASTRU Cluj pentru grupul de tineri 25+.  În cadrul întâlniri s-au prezentat cele două organizaţii, YCW şi ASTRU Cluj şi s-au stabilit modalităţi de colaborare în viitor. Experienţa YCW în munca cu tinerii lucrători pentru fi utilă ASTRU Cluj în dezvoltarea şi consolidarea grupului 25+.

YCW este o organizaţie pentru tineri şi condusă de către tineri. A fost creată în 1986 şi este o organizaţie non-profit care coordonează grupuri de tineri lucrători din 55 ţări din întreaga lume. YCW aduce tinerii împreună în grupuri, astfel încât aceştia să se cunoască mai bine pe ei însuşi prin confruntarea cu ceilalţi şi să ajungă să cunoască adevărata lor valoare şi demnitate, în toate domeniile din viaţă, familie, şcoala, prietenii, locul de muncă, etc. YCW este un răspuns pastoral la viaţă, utilizând metoda de “a vedea – a judeca – a acţiona –a evalua” şi îi ajută pe tineri să facă legătura dintre credinţă şi viaţă de zi cu zi.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*