banner3Marţi, 12 mai 2009, a avut loc la Biserica Piaristă din Cluj-Napoca o rugăciune ecumenică Taizé a grupurilor de toate confesiunile şi limbile din minicipiu, în prezenţa Fr. James şi a Fr. Kilian. Fratele James este responsabil la Taizé pentru grupurile din România.

 

Rugăciunea a cuprins câteva tradiţionale cântece Taizé, o lectură din Evanghelia după Luca şi timp de reculegere personală în linişte. Fratele James a rostit câteva cuvinte la finalul rugăciunii în care a făcut o paralelă între cei doi ucenici din Evanghelie care merg împreună cu Isus spre Emaus şi experienţa fraţilor de a vizita comunităţile locale pentru a vesti învierea lui Hristos.

 

A doua zi dimineaţa, cei doi fraţi din Taizé au vizitat biroul ASTRU Cluj, timp în care le-a fost prezentată pe scurt istoria Eparhiei de Cluj-Gherla şi implicit a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice şi activităţile pe care ASTRU Cluj le desfăşoară pe cele 5 laturi de activitate: formativă, cultural-recreativă, liturgică, caritativă şi ecumenică.

 

După întâlnirea cu PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla şi vizita la Grădiniţa “Betania” a Bisericii Reformate, Fr. James şi Fr. Kilian au plecat în cursul zilei de miercuri pentru a continua vizitele în alte oraşe din ţară: Baia Mare şi Bistriţa (13 mai), Iaşi şi Oradea (14 mai), Bacău şi Marghita (15 mai), Sf. Gheorghe (16 mai), Braşov, Bucureşti şi Făgăraş (17 mai), Bucureşti şi Sibiu (18 mai), Craiova şi Alba Iulia (19 mai), Timişoara (20 mai), respectiv Timişoara, Arad şi Bucureşti (21 mai). Programul acestor întâlniri se găseşte pe site-ul Taize.Fr.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*