În data de 26 mai 2012, tinerii din parohia Sfântul Anton Dej ne-am întâlnit la biserică pentru a avea o discuţie în grup cu tema „Rugăciunea în viaţa tinerilor” în cadrul Săptămânii Spiritualităţii.

Pentru început, Sora Daniela OSBM ne-a propus fiecăruia să spunem ce înseamnă rugăciunea în viaţa noastră. Astfel, am descoperit că rugăciunea este un mod de a comunica cu Dumnezeu, de a-I mulţumi şi de a-L ruga să ne ajute, este o apropiere şi o comuniune cu Dumnezeu, o cale prin care ne sunt iertate păcatele, dar în acelaşi timp este şi linişte sufletească. Am vorbit despre rugăciunea „Tatăl nostru”, cea mai cunoscută rugăciune, nu doar pentru că este cea pe care apostolii au învăţat-o de la Isus, ci şi pentru că cuprinde o serie de invocaţii adresate lui Dumnezeu Însuşi.

Apoi am continuat, împărţindu-ne pe  trei grupe, să discutăm pe baza unor texte din Sfânta Scriptura. Primul a fost din Luca 18, 9-14 despre rugăciunea fariseului şi a vameşului, din care ne-am dat seama că rugăciunea trebuie făcută cu umilinţă şi cu părere de rău, nu cu mândrie. Iar al doilea din Luca 11, 9-14 din care am învăţat că rugăciunile noastre trebuie să fie raţionale, dar şi făcute cu insistenţă, pentru a se îndeplini deoarece Isus a spus „Orice veţi cere în numele Meu, vi se va da”.

Noi trebuie să avem o relaţie personală cu Dumnezeu, iar rugăciunea să fie în viaţa noastră ceva obişnuit, şi nu ceva făcut la insistenţele altcuiva, în momente indicate. Această întâlnire ne-a ajutat să conştientizăm importanţa rugăciunii în viaţa noastră, a tinerilor, şi nu numai.

Ioana Pegulescu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*