Săptămâna Carității este o invitație pentru fiecare dintre noi. Suntem invitați să fim mai mult asemenea lui Isus. În acest an, invitația are loc în perioada 12-18 aprilie.

Din toată Creația, omul are privilegiul de a fi creat după Chipul și Asemănarea lui Dumnezeu (cf. Geneză 1,26-27), motiv pentru care fiecare e chemat să vadă mereu acest lucru în aproapele nostru. Tema acestei săptămâni, „Iată! E Isus!”, ne îndeamnă să Îl vedem pe Hristos în fiecare om, indiferent de condiția sau statutul său și, asemenea Veronicăi pe Calea Crucii, să îi alinăm durerile și suferințele. În Săptămâna Carității, vă propunem vouă, astriștilor, și nu numai, să oferiți celorlalți o mică parte din voi, fie puțin timp, fie doar un zâmbet.

Îndemnați de cuvintele Mântuitorului nostru Isus Hristos „Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit” (Matei 25,35) și „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei 25,40), ASTRU Cluj vă propune ca acțiune concretă, în această săptămână, să le oferim o masă caldă celor care duc lipsă de mâncare. Prin urmare, cei care sunteți membri ai grupurilor specializate ASTRU Cluj și cei care pur și simplu doriți să vă alăturați acestei cauze, puteți dona orice sumă, accesând pagina de donații de pe site și selectând opțiunea: „Săptămâna Carității 2021”. Celor care faceți parte din grupurile parohiale, vă propunem să identificați unul sau mai multe cazuri de persoane aflate în nevoie, în parohiile voastre, și să le oferiți o masă caldă, donațiile fiind gestionate de către fiecare grup, iar suma strânsă pentru aceștia fiind dedicată exclusiv acestei acțiuni.

Cuvintele Sfintei Tereza de Calcutta, „Dacă nu poți să hrănești o sută de oameni, atunci hrănește unul singur”, cuvinte care servesc și ca motto acestei săptămâni, ne arată că schimbările nu încep cu pași mari, ci cu pași mici, de la fiecare dintre noi. Așadar, dragi astriști, să începem să modelăm lumea în bine prin acțiunile noastre și prin caritate.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*