În săptămâna care s-a încheiat, 18-24 aprilie 2016 membrii ASTRU s-au aflat în Săptămâna Carității. Anul acesta, motto-ul a fost preluat din Evanghelia după Sf. Matei „Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut”. (Mt 25, 40). Membrii au fost încurajați să fie alături de cei mai mici, de cei care au nevoie de ajutorul nostru, conform spuselor Sfântului Ambrozie: „Când un străin bate, caritatea îi deschide ușa ospitalității; odată intrat, îl întâmpină bucuria; odată primit, îl găzduiește omenia; pe cel flămând, îl hrănește bunătatea; pe cel deznădăjduit, îl călăuzește credința, iar pe cel tulburat, dragostea”.

Ne bucurăm să aflăm din partea responsabililor grupurilor parohiale care au fost activitățile realizate de membrii acestora pe timpul Săptămânii și ce a însemnat pentru ei implicarea în aceste activități:

Grupul ASTRU parohial „Coborârea Spiritului Sfânt”, Mănăștur 1Vest

Vineri, 22.04.2016, câțiva tineri și copii din parohia ”Coborârea Spiritului Sfânt”, Mănăștur 1Vest din Cluj-Napoca, alături de părintele vicar parohial, Mihai Kiss, s-au organizat pentru a face o vizită câtorva bolnavi din parohie. Punctul de întâlnire a fost în fața bisericii parohiale la ora 14:00 și au fost vizitate trei doamne în vârstă la ele acasă. Fiecare dintre ele a primit un buchet de flori ca un semn al sosirii primăverii.

Tinerii și copii au avut ocazia de a-i asculta pe bolnavi povestind experiențe de viață și de a împărtăși la rândul lor anumite amintiri sau experiențe personale. În contextul în care ne aflăm în Anul Milostivirii, participanții la cateheză și-au propus ca, o dată pe lună, să aleagă o faptă a milei trupești sau sufletești și să o pună în practică. În luna aceasta fiind marcată Săptămâna Carității, grupul a ales ca faptă de milostivire vizitarea bolnavilor; această activitate a durat până la ora 16:00.

Responsabilele parohiale,
Bălănescu Rosana și
Capan Teodora

Grupul ASTRU parohial „Sf. Gheorghe”, Sângeorz-Băi

În cadrul săptămânii carității, 18-24 aprilie 2016, tinerii și copiii din ASTRU Sângeorz-Băi au animat Sf. Liturghie și Calea Crucii de joi seara, după care au fost în vizită la bolnavi, unde s-au rugat și au cântat.

Sfânta Liturghie și Calea Crucii de joi seara din parohie au fost oferite de astriști pentru toate persoanele singure, neajutorate, părăsite. În urma programului de la biserică, tinerii și copiii, însoțiți de educatorul ASTRU Junior, au vizitat două bătrâne bolnave din parohie, care nu mai pot participa de ani de zile la programul Bisericii. Acestea s-au bucurat nespus pentru momentele petrecute împreună, pentru rugăciune și cântece, dar mai ales pentru bucuria pe care tinerii astriști au adus-o în casa lor. Una dintre persoane ne-a mărturisit ca pentru dânsa, „acum a fost Paștele”, pentru că s-a simțit cu adevărat iubită.

De duminica Floriilor, tinerii și copiii, împreună cu surorile CMD, Sr. Dominica și Sr. Ștefania, au cântat la Sf. Liturghie, iar la sfârșit au oferit un program de evanghelizare prin cântec.

În urma activităților caritative desfășurate în parohia „Sfântul Gheorghe” Sângeorz-Băi, tinerii și copii au simțit o mare bucurie și și-au propus să continue această misiune de iubire și în restul anului la bătrâni și bolnavi care aparțin parohiei și nu numai.

Responsabilii Jarda Luminita și Pop Florina
Educator Astru Junior, Elena Jarda
Sapt caritatii_SgBai

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*