În perioada 18-25 ianuarie credincioșii Bisericilor creștine s-au rugat împreună, sărbătorind Săptămâna Ecumenismului.

Către grupurile ASTRU s-a deschis invitația de a propune activități pe care să le desfășoare împreună, rugăciuni comune sau de a se inspira din propunerile pe care le-au primit, pentru a sărbători și ei aceste zile. Câteva dintre grupurile parohiale au împărtășit cu noi în ce fel au trăit particularitatea acestei săptămâni.

Parohia „Sf. Gheorghe” Sângeorz-Băi:

DSCF8655În data de 19 ianuarie 2013, ora 16:00, la Parohia Sfântul Gheorghe, Sîngeorz-Băi, membrii ASTRU împreună cu alți tineri din parohie, ne-am întâlnit pentru o ora de adorație  rugându ne pentru unitatea creștinilor  Pe urma, am vizionat materialele trimise de ASTRU și Cuvântul Vieții pe luna ianuarie. După vizionarea materialelor a urmat o împărtășire spirituala în grup. Au participat și câțiva copii din ASTRU Junior. Ne-am propus ca fiecare dintre noi sa facem o fapta de iubire fata de cineva de altă confesiune.

Alexandra Sângeorzan

 

 

Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” – Mănăștur 1 Vest, Cluj-Napoca:

Laudat sa fie Isus!

Noi cei din Manastur am marcat aceasta Săptămâna  rugându-ne in fiecare zi pentru pacea mondiala. Ne-am intalnit duminica trecuta (20 ianuarie ) si am vizionat un film animat despre viata lui Richard Wurmbrand, un predicator crestin luteran din Romania. Chiar daca a fost un desen animat, a avut un mesaj profund, ne-a dezvaluit unul dintre lucrurile comune pe care le au crestinii de orice confesiune, si anume ca sunt gata sa isi dea viata pentru Dumnezeu. Pe mine personal m-a impresionat faptul ca nu s-a oprit din a vesti Evanghelia nici in inchisoare. Dupa acest film am avut un moment de rugaciune pentru pacea mondiala, in care am citit pe rand fragmente din rugaciune. A fost o saptamana chiar frumoasa !

Rosana Bălănescu

 

Parohia „Sfântul Gheorghe” – Gheorgheni, Cluj-Napoca

parohia gheorgheniDar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii. Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi să alcătuiţi un singur trup, sa stăpâneacă în inimile voastre. Col. 3: 14-15

În data de 25 ianuarie, parohia Sf Gheorghe din Cluj-Napoca, a organizat, cu ocazia sfârşitului săptămânii ecumenice, o seară de rugăciune pentru unitatea creştinilor. Împreună cu părintele nostru spiritual, Sabin Brudaşcă şi câţiva dintre membrii parohiei, noi, tinerii astrişti ne-am rugat pentru o mai bună înţelegere şi comuniune a diferitelor culte. Participarea la aceasta Sfântă Liturghie ne-a reamintit nevoia de înţelegere şi acceptare a celuilalt în manifestarea credinţei pentru ca toţi să fim una în Cristos.

Maria Birtocean

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*