SĂPTĂMÂNA ECUMENISMULUI

18-25 IANUARIE 2021

„Rămâneți în dragostea mea și veți aduce multe roade”
(cf. In 15,5-9)

În emisfera de nord, în mod tradițional, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor are loc în perioada 18-25 ianuarie, perioadă în care suntem invitați să ne îndreptăm gândul către comunitățile creștine din toată lumea, care zi de zi se luptă pentru libertatea de a trăi în mod autentic credința lor și a o împărtăși cu cei din jur.

În fiecare an, pregătirea textelor ce însoțesc celebrările ecumenice este încredințată unui grup dintr-o tara diferită. Textele pentru anul 2021 au fost elaborate de Comunitatea Monahală din Grandchamp din Elveția, la invitația Consiliului Ecumenic al Bisericilor. În prezent, Comunitatea din Grandchamp numără în jur de cincizeci de călugărițe, angajate în căutarea itinerariilor de reconciliere între creștini și a celor mai bune modalități de respectare a întregii creații.

Tema acestui an este „Rămâneți în dragostea mea: și veți aduce multe roade”. Baza evanghelică a acestei teme este reprezentată de câteva fragmente din Evanghelia după Ioan. Mântuitorul ne cere să ne iubim aproapele așa cum El ne-a iubit pe noi și ne asigură de roadele acestui act. Prin identitatea noastră de creștini avem obligația de a recunoaște în persoana de lângă noi faptul că aceasta este un copil al lui Dumnezeu și că este creată după chipul și asemănarea Sa.

ASTRU Cluj are pe lângă cele patru direcții de activitate ale acțiunii catolice – liturgic, formativ, caritativ, cultural-recreativ și a cincea direcție – cea ecumenică, motiv pentru care îi invităm pe astriști să participe în această Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor și să aprecieze diversele rituri și tradiții ale celorlalte biserici creștine.

În comuniune de rugăciune,

Pr. Sebastian PEȘTEȘAN          
Asistent spiritual general

Teodora CAPAN
Președinte

Anexa 1 – Săptămâna Ecumenismului

Afiș SE2021

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*