În Săptămâna Ecumenismului ne-am propus, ASTRU şi ASTRU junior, o activitate comună şi alte activităţi individuale.

 Activitatea comună a constat în participarea la Rugăciunea Rozarului şi Sfânta Liturghie in ziua de miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 17.00, pentru unitatea creştinilor.

 ASTRU junior, împreună cu alţi copii din parohie,  s-a întâlnit astăzi, 19 ianuarie 2014, între orele 14,00 – 16,00 pentru discuţii în grup pe tema propusă în această săptămână ecumenică, pentru a învăţa ce înseamnă ecumenismul şi cum se poate practica. Au vizionat şi un material Power Point pe aceasta temă.

Tinerii  din ASTRU şi-au propus să trăiască fiecare pe plan personal ecumenismul, în locurile şi situaţiile în care se află. Experienţele trăite pe parcursul săptămânii vor fi împărtăşite sâmbătă , 25 ianuarie 2014 în cadrul unei întâlniri. După momentele de împărtăşire, grupul ASTRU va merge la cimitirul evreiesc din Sîngeorz-Băi, pentru a se ruga.

 

Au consemnat,

Elena Jarda, educator ASTRU Junior

                          Sîngeorzan Cristina şi Jarda Luminiţa, responsabili ASTRU parohial

                                                 Parohia “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz -Băi

Ecumenism_Singeorz

ASTRU JUNIOR, din parohia “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz- Băi, în Săptămâna ecumenica – 18-25 ianuarie 2014, a realizat următoarele activităţi:
– în 19 ianuarie 2014, între orele 14,00 – 16,00 – discuţii în grup pe tema propusă,” Oare a fost Hristos impartit?”, plecând de la un  material power point. Au fost momente în care s-a conştientizat mai mult ce înseamnă ecumenism şi cum poate fi trăit în viata de zi cu zi : să apreciezi bogăţia celuilalt, să nu te crezi mai bun ca celalalt, să nu intri în discuţii contradictorii, să te rogi cu şi pentru celalalt etc.
– participarea la Rugăciunea Rozarului şi Sfânta Liturghie, împreună cu tinerii ASTRU ai parohiei, miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 17,00 având ca intenţie unitatea creştinilor.
ASTRU “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz- Băi, în Săptămâna ecumenică – 18-25 ianuarie 2014, a realizat următoarele activităţi:
– miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 17,00 am condus Rugăciunea Rozarului şi am animat Sfânta Liturghie
– sâmbătă, 25 ianuarie 2014, am avut o întâlnire în cadrul căreia am împărtăşit unii altora experienţa din timpul săptămânii. Apoi am fost în cimitirul evreiesc unde ne-am rugat.
Fotor0128134048

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*