Săptămâna 18-25 ianuarie 2019 a fost dedicată ecumenismului în activiățile desfășurate de membri ASTRU Cluj. Ecumenismul este una din cele cinci laturi de activitate ale asociației. Urmând tema Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștiniolor, tema aleasă a fost „Dreptatea, numai dreptatea să o cauți”. (Deut.16,20)

În grupul ASTRU Junior din Parohia “Sfânta Treime” din Feldru, copiii au desfășurat o activitate în legătură cu această temă, care a adus bucuria pe chipurile lor, înțelegând ce înseamnă ecumenismul și cât de important este să aplice acest lucru în viețile lor. Activitatea a cuprins mai multe subteme: prezentarea conceptului “ecumenism”, discuții libere despre cât de importantă  este unitatea dintre creștini și desenarea câtorva activități pe care ei le-ar putea desfășura cu copiii de alte confesiuni (“facem temele împreună”, “citim”, “colorăm”, “îi invit la mine, la ceai”, “ne jucăm cu baloanele”, “ascultăm muzică”, “jucăm șotron”, etc.) Au fost creativi, au avut multe idei, fiecare copil participând activ și la discuțiile purtate!  (Maria, educator ASTRU Junior Feldru)

Noi, tinerii ASTRU din Parohia „Sfântul Gheorghe” Sângeorz-Băi, în ziua de 23 ianuarie 2019 am participat activ la Rozariu și Sfanta Liturghie, am oferit aceste rugăciuni pentru unitatea creștinilor împeună cu credincioșii parohiei noastre. (Emanuela Jarda și Antonia Jarda, responsabili Sângeorz-Băi)

Joi, 24.01.2019 grupul ASTRU Cluj Studenți, alături de asistentul spiritual, au participat la Slujba Vecerniei în comunitatea Tinerilor Ortodocși din Cluj (ASCOR), la biserica din campusul studențesc Hașdeu. La finalul rugăciunii, tinerii prezenți au servit un ceai și au împărtășit câteva idei.  (Ana Maria, responsabil grup Studenți)

În cadrul aceleiași Săptămâni a Ecumenismului, tinerii din parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” M1V s-au întâlnit în data de 18 ianuarie 2018, de la ora 16, pentru a viziona un material video al părintelui Mike Schmitz, despre Liturghie, pentru a discuta despre ecumenism și a se ruga pentru unitatea creștinilor. În următoare duminică, 25 ianuarie, de la aceeași oră, au urmărit un film despre episcopii martiri, care i-a ajutat să afle mai multe despre identitatea lor ca și greco-catolici și despre alte confesiuni, în acea perioadă de suferință. (Teodora, membru al grupului)

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*