În Săptămâna Ecumenismului, cei din grupul ASTRU parohial Mănăștur 1Vest și-au propus ca atât în cadrul întâlnirilor de cateheză cât și fiecare acasă să facă rugăciunile propuse pentru unitatea în credință. De asemenea, responsabila Rosana Bălănescu a pregătit o prezentare despre această săptămână. Am aflat că această perioadă a fost propusă de Paul Watson în anul 1908, și ea acoperă timpul dintre sărbătoarea Sfântului Petru și cea a Sfântului Pavel, care au o semnificație simbolică. Am vorbit și despre semnificațiile pasajului ales pentru această săptămână, adică acela cu femeia samarineană.

În cadrul aceleiași întâlniri am aflat și despre personalități marcante din alte confesiuni creștine. Mai întâi a fost prezentat Richard Wurmbrand, un predicator luteran care împreună cu soția sa, Sabina, a salvat copiii evrei din ghetouri și a fondat misiunea creștină “Vocea martirilor”. Apoi a urmat Jim Elliot, un tânăr protestant care a călătorit în Ecuador împreună cu patru prieteni pentru a predica Evanghelia, fiind dedicat studiului biblic, iar la final a urmat Amy Wilson Carmichael, o tânără calvinistă din Irlanda care a salvat multe fete din India de la o viață de prostituate.

După această prezentare am urmărit un scurt film despre viața lui Jim Elliot care a dorit să facă cunoscut cuvântul lui Dumnezeu acolo unde alți oameni nu se avântau să meargă. Deşi la început cei din jur nu l-au susţinut, el nu a renunţat la acest vis. Alături de patru tovarăşi de încredere şi familiile lor a pornit către Ecuador. Cei cinci prieteni şi-au promis că nu se vor da înapoi de la a predica Evanghelia, riscându-şi chiar şi vieţile dacă va fi nevoie. Ajungând la destinaţie ei au descoperit tribul Huaorani cu care au încercat să comunice şi să devină prieteni. Deşi părea că totul merge bine, în cea de-a cincea misiune, când el avea 28 de ani, au fost ucişi de către membrii acestui trib. Soția lui Jim a continuat munca pe care a început-o el, iertându-i pe cei care i-au omorât soțul.

Teodora Capan

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*