Săptămâna Laudato Si’ (16-23 mai 2020) marchează a V-a aniversare a Enciclicei Papei Francisc despre îngrijirea casei comune, o enciclică de mare actualitate și relevanță în contextul situației actuale a întregii planete, o enciclică ce propune principiile ecologiei integrale ca răspuns la provocările timpului prezent.

„Totul este conectat” este tema acestui eveniment global care ne invită să reflectăm la viitorul casei noastre comune, așa cum sublinia Papa Francisc în mesajul video adresat tuturor: „Ce fel de lume dorim să le lăsăm celor care vor veni după noi, copiilor care cresc? Motivat de această întrebare, aș dori să vă invit să participați la Săptămâna Laudato Si’. Este o campanie, care se desfășoară la nivel mondial, cu ocazia celei de-a cincea aniversări a scrisorii enciclice Laudato Si’ cu privire la îngrijirea casei comune. Îmi reînnoiesc apelul urgent pentru a răspunde crizei ecologice, strigătul Pământului și strigătul săracilor nu pot continua. Să avem grijă de creație, un dar al bunului nostru Creator, Dumnezeu. Să sărbătorim împreună Săptămâna Laudato Si’. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și să nu uitați să vă rugați pentru mine.”

Acțiunea Catolică din România (ACRO) este partener național la acest eveniment global, invitând toate persoanele să se alăture acestei inițiative, pentru ca împreună să depășim această criză și să construim o lume mai bună împreună pentru noi și pentru generațiile viitoare. Codruța Fernea, președintele ACRO, a subliniat faptul că„acest timp de criză la nivel global cauzată de pandemie a produs și produce încă, multă suferință în întreaga lume dar ne și invită să reflectăm la fragilitatea vieții noastre umane, la lucrurile cu adevărat importante pentru viața noastră precum și la ceea ce fiecare dintre noi este chemat să îmbunătățească  în stilul propriu de viață și la o mai mare grijă pentru planeta noastră. Enciclica Laudato Si’ este o inspirație în momentele de dificultate și ne încurajează să creăm un viitor mai just și mai durabil.”.

Pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al ACRO, îndeamnă pe fiecare membru al Acțiunii Catolice să conștientizeze că are o responsabilitate în ceea ce privește apărarea creației: „Domnul a pus la dispoziția noastră întreaga creație și fiecare dintre noi ne bucurăm de minunatele daruri pe care Dumnezeu ni le oferă prin casa noastră comună. Tocmai de aceea suntem chemați în această săptămână, și nu numai, să îi fim recunoscători lui Dumnezeu în rugăciunea noastră și să îi cerem să fim mai atenți la tot ceea ce ne înconjoară. Recunoștința, exprimată în rugăciune, este începutul unui nou mod de viață în care să se manifeste dragostea față de creație”. 

Acțiunea Catolică din România vă pune la dispoziție resurse pentru ca la nivel personal, sau de grup în mediu online, să ne oprim și să ne implicăm în răspândirea mesajului Enciclicei Laudato Si’. De asemenea, miercuri, 20 mai 2020, ora 15.00 suntem invitați să participăm la evenimentul online organizat de Forumulul Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC)  iar duminică, 24 mai 2020, ora 12.00 să participăm la rugăciunea globală care va încheia Săptămâna Laudato Si’. 

Mai mule detalii pe pagina www.actiuneacatolica.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*