SĂPTĂMÂNA SPIRITUALITĂȚII
~ 1 – 7 iunie 2020 ~

Prietenia cu Domnul – un dar gratuit!

„Nu vă mai numesc servitori, pentru că servitorul nu știe ce face stăpânul lui. Însă v-am numit pe voi prieteni pentru că toate câte le-am auzit de la Tatăl vi le-am făcut cunoscute.” (Ioan 15, 15)

***

Săptămâna spiritualității, ultima din parcursul celor patru săptămâni tematice propuse de ASTRU Cluj în decursul unui an asociativ se va desfășura în perioada 1 – 7 iunie 2020, având ca temă „Prietenia cu Domnul – un dar gratuit!”, iar ca și motto versetul din Evanghelia după Sf. Ioan: „Nu vă mai numesc servitori, pentru că servitorul nu știe ce face stăpânul lui. Însă v-am numit pe voi prieteni pentru că toate câte le-am auzit de la Tatăl vi le-am făcut cunoscute.” (Ioan 15, 15).

Tema a fost aleasă pornind de la câteva paragrafe din exortația apostolică Christus Vivit a Papei Francisc, care se adresează tinerilor astfel: Oricât ai putea trăi și avea experiențe, nu vei ajunge la capătul tinereții, nu vei cunoaște adevărata plinătate a faptului de a fi tânăr, dacă nu-l întâlnești în fiecare zi pe marele Prieten, dacă nu trăiești în prietenie cu Isus. (Christus Vivit 150)

La finalul acestui articol veți găsi mai multe astfel de pasaje. Vă invităm să le citiți, veți avea nevoie pentru ceea ce urmează.

Săptămâna Spiritualității are menirea de a ne reaminti cât de important este sufletul nostru. Așa cum avem grijă de trup, dându-i mâncare sau îmbrăcăminte, tot astfel trebuie să ne îngrijim și de suflet. Cum altfel, decât prin rugăciune, fapte bune și activități care sunt plăcute lui Dumnezeu? Anul acesta ne vom concentra pe prima dintre ele: rugăciunea.

Iar pentru că vrem ca această săptămână să fie rodnică, nu doar una în care ne rugăm mecanic, aceleași rugăciuni (Tatăl Nostru…, Bucură-te Marie…, etc.), sau participăm la Liturghie așa cum am făcut-o până acum, uneori poate într-un mod pasiv, de puține ori conștientizând misterul ce are loc în cadrul celebrării, vă invităm să luați parte la 

Concursul de Rugăciune

Știm, v-am stârnit curiozitatea, sau dacă nu, sperăm să vă stârnească curiozitatea premiile pe care le vom oferi câștigătorilor. Dar până să ajungem la premii, vom descrie în ce constă concursul.

Concursul se adresează tuturor membrilor ASTRU Cluj. Vom avea 4 categorii la care vă puteți înscrie în funcție de vârstă:

 • individual copii (6-13 ani)
 • grup copii (minim 5 copii, 6-13 ani, ajutați de un educator, dacă e nevoie)
 • individual tineri (14-35 ani)
 • grup tineri (minim 5 tineri, 14-35 ani)

Menționăm că dacă ești copil, poți participa atât la individual, cât și la grup, dar numai cu rugăciuni diferite. La fel și pentru tineri.

Ce vom urmări în cadrul compozițiilor?

 • în primul rând să fie creații originale;
 • la rugăciunile compuse de un grup vom acorda punctaje bonus celor care îi au ca mijlocitori pe cei 7 Episcopi Martiri
 • la rugăciunile compuse individual vom da bonusuri celor care se roagă pentru copii în cazul copiilor, respectiv pentru tineri în cazul tinerilor.
 • vor fi apreciate de asemenea rugăciunile în care vă adresați lui Isus, prin mijlocitori (în cazul celor 7 Episcopi Martiri), sau direct Lui, ca unui prieten care vă înțelege și vă este alături, așa cum ne spune Papa Francisc într-unul din fragmentele de mai sus.

Toate rugăciunile vor fi analizate de către un juriu format din membrii Consiliului de Conducere ASTRU Cluj, membrii secretariatului asociației, alături de asistentul spiritual general.

Sperând că nu v-au speriat toate cerințele noastre prezentăm mai jos premiile pe care le vom acorda, în funcție de categoria la care ați ales să participați.

 • Loc I individual copii / tineri – hanorac personalizat
 • Loc II individual copii/ tineri – tricou personalizat
 • Loc III individual copii/ tineri – cană personalizată  
 • Loc I grup tineri – carte Tweeting with God (pentru fiecare membru al grupului)
 • Loc II grup tineri – catehismul pentru tineri – Youcat – (pentru fiecare membru al grupului)
 • Loc III grup tineri –  broșură Exortația apostolică Christus Vivit – (pentru fiecare membru al grupului)
 • Loc I grup copii – joc cu tematică creștină – (unul pentru întregul grup)
 • Loc II grup copii – catehism pentru copii – Youcat Copii – (pentru fiecare membru al grupului)
 • Loc III grup copii – catehism pentru copii – ABCdarul-ul credinței – (pentru fiecare membru al grupului)

Rugăciunile vor putea fi trimise în format text, audio sau video pe adresa de e-mail clujastru@gmail.com.
În textul e-mailului vor fi menționate:
* numele participantului / participanților (în cazul grupurilor),
* vârsta acestora, precum și
* categoria la care concurează.

Menționăm că, în conformitate cu legislația europeană privind prelucrarea datelor cu caracter personal, numele, vârsta și adresa de e-mail ale participanților vor fi prelucrate de ASTRU Cluj numai în contextul participării acestora la Concursul de rugăciuni din cadrul Săptămânii Spiritualității.

Perioada concursului este 1 iunie 2020, ora 00:00 – 7 iunie 2020, ora 23:59. Rugăciunile trimise în afara acestei perioade nu vor fi luate în considerare în cadrul concursului.

Lista câștigătorilor va fi publicată cel târziu în data de 10 iunie 2020, ora 19:00 pe siteul www.cluj.astru.ro, precum și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/clujastru/ 

ANEXE și resurse:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*