Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla organizează, în perioada  3-10 octombrie 2010, Săptămâna Tânărului Greco-Catolic.

Evenimentul, aflat la cea de-a șaptea ediție, este un îndemn pentru tinerii din parohii de a se implica în activitățile spirituale, culturale și recreative desfășurate în comunitățile din care aceștia fac parte.

Prezenta ediție se dorește a fi și un pas premergător Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT), întâlnirea tinerilor din întreaga lume cu Papa, ce se va desfășura anul viitor în Madrid, Spania. În acest contex, motoul ales pentru evenimentelor desfășurate la Cluj-Napoca este același care îi va întâmpina pe tineri și la ZMT: „Înrădăcinați și zidiți în Cristos, întăriți în credință” (Col 2,7).

Săptămâna a debut duminică cu oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca de la ora 18.00, apoi o seară cercetășească care s-a desfășurat la Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Luni seara s-a deschis în mod oficial anul asociativ al Asociației Tineretului Român Unit- ASTRU Cluj.  Programele și activitățile propuse tinerilor în acest an îi îndeamnă să reflecteze asupra credinței, tema anului asociativ fiind „Dă valoare timpului tău, înrădăcinează-ți viața în credință!”

Printre evenimentele care se vor desfășura de-a lungul întregii săptămâni se numără: carnaval, dezbatere pe tema „Viața cotidiană între offline și online”, clubul David, adorație euharistică, Întâlnirea Eparhială a Tineretului.

Cei care colaborează la bunul mers al manifestărilor sunt: Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, Asociația Cercetașii Munților, Centrul „Iubire și adevăr”, Fundația „Credință și Lumină”, Grupul de rugăciune „Trimful Inimii Neprihănite”.

Pentru mai multe detalii referitoare la activitățile desfășurate în fiecare zi, vă invităm să consultați programul atașat.

Departamentul pentru tineret funcţionează în cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, fiind coordonat, din luna decembrie a anului 2004, de pr. Cristian Goia, consilier  eparhial cu pastorația tinerilor.

ASTRU Cluj este o asociaţie de laici care se angajează la realizarea scopului apostolic general al Bisericii, în mod liber, în formă comunitară şi organică şi în directă colaborare cu ierarhia Bisericii.

Contact:

Pr. Cristian Goia, consilier  eparhial cu pastorația tinerilor.

0729 884887

tineretcluj@gmail.com

Codruța Fernea, președinte ASTRU Cluj

0758677259

cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*