În perioada 12-19 octombrie 2008, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla prin Departamentul pentru tineret organizează Săptămâna Tânărului Greco-Catolic (STGC). Manifestarea este un îndemn adresat tinerilor de a descoperi împreună şi fiecare în parte, credinţa lui Dumnezeu manifestată în şi prin viaţa Bisericii.

Săptămâna Tânărului Greco-Catolic (STGC) este un eveniment care doreşte să implice tinerii în activităţile din cadrul comunităţilor parohiale în care trăiesc. În cursul STGC în comunităţile parohiale de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla se vor organiza activităţi pentru tineri. În această săptămână, credincioşii fiecărei parohii sunt invitaţi la reflecţie asupra rolului pe care tinerii îl au în sânul Bisericii şi al societăţii de azi, dar mai ales să se roage pentru tineri, cei care reprezintă Biserica şi societatea de mâine.

În contextul Anului paulin decretat pentru întreaga Biserică Catolică, STGC aflată la ediţia a cincea, are ca motto citatul din Epistola Sfântului Apostol Pavel către Galateni, „Aşadar, nu mai  trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine” (Gal 2, 20).

Săptămâna este dedicată tinerilor greco-catolici, şi nu numai, prin care propunem participanţilor diverse activităţi cu caracter spiritual, cultural, şi recreativ menite să creeze un spirit de comuniune şi unitate. Tinerii sunt astfel îndemnaţi să participe activ şi să se implice în viaţa Bisericii. În plus, ei sunt pregătiţi pentru a putea mai apoi să reprezinte eparhia noastră la viitoarele întâlniri naţionale sau mondiale ale tinerilor.

În municipiul Cluj-Napoca, activităţile sunt organizate de Departamentul pentru tineret în colaborare cu Asociaţia Tineretului Român Unit- ASTRU Cluj, Asociaţia „Cercetaşii Munţilor”, Grupul de Rugăciune „Triumful Inimii Neprihănite a Mariei” şi Asociaţia  „Credinţă şi Lumină”.

Programul săptămânii poate fi consultat: Săptămâna Tânărului Greco-Catolic – program.

Asociaţia Tineretului Român Unit-ASTRU Cluj şi Departamentul pentru Tineret din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla sunt structuri care lucreză împreună pentru bunul mers al activităţilor propuse tinerilor şi copiilor la nivel eparhial, completându-se şi sustinându-se reciproc. 

Departamentul pentru tineret funcţionează în cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, fiind coordonat, din luna decembrie a anului 2004, de pr. Cristian Goia, consilier  eparhial cu problemele tinerilor. Din Departament fac parte şi preoţii responsabili cu pastoraţia tineretului în protopopiatele eparhiei şi preşedinţii asociaţiilor de tineri care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Eparhiei. 

ASTRU Cluj  este o asociaţie de laici care se angajează la realizarea scopului apostolic general al Bisericii, în mod liber, în formă comunitară şi organică şi în directă colaborare cu ierarhia Bisericii.                           

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*