Săptămâna Tinerilor Catolici a avut loc în perioada 8-15 octombrie 2017 cu scopul de a întâmpina elevii și studenții sosiți la Cluj pentru a-i ajuta să cunoască organizații și grupuri care răspund nevoilor specifice formării lor integrale ca oameni, abordând teme de interes pentru ei, intelectuale, recreative, educative, spirituale. Activitățile ASTRU Cluj din această săptămână au fost diverse.

Duminică seara a avut loc deschiderea oficială a anului asociativ 2017-2018. Seara a început cu participarea la Sf. Liturghie celebrată la ora 18.30 în capela Sf. Iosif din piața Cipariu, urmată de momentul festiv din Aula I.Hossu. A fost o seară tradițională pe cinste, într-un spațiu generos unde tinerii au interacționat și au aflat ce paletă de activități le oferim pentru anul asociativ în curs.

Marți și sâmbătă tinerii au avut ocazia să cunoască mai bine Municipiul Cluj-Napoca din punct de vedere cultural și istoric, cu ajutorul ghizilor de la Cluj Guided Tours, descoperind lucruri noi despre locul în care elevii și studenții veniți la Cluj își desfășoară activitatea în următorii cel puțin 3-4 ani de studii.

Miercuri, Ana-Maria Socaciu, absolvent de sociologie a facilitat un workshop intitulat „Voluntar sau misionar? Despre „ceva mai mult”, despre implicarea voluntară care cel mai adesea oferă sens vieții noastre, care ne ajută să oferim ceea ce avem pentru a ajuta pe aproapele nostru. O altă idee expusă a fost cea conform căreia nimeni nu pornește la drum gata echipat – pornim cu două mâini și două picioare, iar apoi trebuie să fim gata să fim echipați. Pe drum vom realiza ce putem și ce nu putem, ce defecte avem, la ce suntem nevoiți să lucrăm mai mult, având mereu scopul în minte – pentru ce/cine am plecat în această misiune.

Joi, tinerii au sărbătorit împreună prietenia lor într-o seară dansantă plină de surprize! Începând cu ora 19.00, la „Club 30+” au sosit primii tineri. Programul a constat în probe creative și de talent muzical, jocuri și râsete, apoi a urmat un moment artistic unde tineri de la liceul de muzică și academia de muzică, dar și cei cu talente înnăscute i-au animat pe cei prezenți cu cântece folk sau muzică instrumentală, invitând tinerii la dans. Seara a continuat cu momente de karaoke și dans.

Vineri, la un alt eveniment ASTRU Cluj din cadrul STC2017, l-am avut alături de noi pe Pr. Titus Sas într-o întâlnire tip conferință despre bucuria iubirii, iubirea în familie, subiect de interes pentru tinerii care în următorii ani se dezlipesc de familia lor și vor forma alte familii. Accentul a fost pus pe capitolul al 6-lea al exortației apostolice Amoris Laetitia despre perspective pastorale ale pregătirii tinerilor pentru sacramentul căsătoriei.

Așteptăm în continuare tinerii la întâlnirile grupurilor specializate ASTRU Cluj de liceeni (săptămânal în zilele de miercuri, de la ora 18.50), studenți (săptămânal în zilele de joi, de la ora 20.00) și tineri profesioniști (lunar în prima zi de vineri a lunii, de la ora 19.15).

Album foto: STC2017

Actvitățile ASTRU Cluj din cadrul STC2017 fac parte din Proiectul „Săptămâna Tinerilor Catolii veniți la Cluj”, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*