Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj are bucuria de a fi gazda în anul acesta al Coordonării Europene JECI-MIEC pentru activitatea de vară 2010 “Learning to live in MY Y/OURope” care se va desfăşura în perioada 18-25 iulie 2010, la Cluj-Napoca, România.

Programul întâlnirii va începe după deschiderea oficială cu formarea echipei „Trăind în Europa” şi o seară interculturală. A doua zi dimineaţa va fi rezervată unei conferinţe pe tema „Învăţând, studiind şi consumând = Europa?” şi a unei dezbateri. Programul va continua cu o sesiune pe tema „Drepturile omului şi Educaţia integrală, unelte pentru dialogul intercultural” şi o „piaţă a organizaţiilor”. Ziua de miercuri, 21 iulie 2010 va fi dedicată unei vizite de studiu în municipiul Cluj-Napoca cu tema mediul multicultural în oraşul-gazdă, iar după-amiaza va fi liberă în oraş pentru descoperirea oraşului-comoară a Transilvaniei. Ziua se va termina cu o seară tradiţională românească.

Programul va continua cu o reflecţie teologică pe tema „Speranţa creştină pentru Europa de mâine”, grupuri de studiu şi mărturii ale studenţilor. Ziua de vineri va fi dedicată unui joc de rol pe tema „Descoperind Europa noastră” şi unor grupuri media cu tema creării unei platforme de promovare a dialogului intercultural în Europa. Ziua de sâmbătă va încerca să dezvolte planificarea acţiunilor viitoare pe care participanţii le vor face o dată întorşi acasă şi va fi încheiată prin ceremonia de încheiere şi petrecerea de rămas-bun.

Echipa de formare va fi compusă din: Mihai Floran (Coordonator european, România), Anne-Marie Werner (Membru în Echipa Europeană, Germania), Chris Malano (IMCS-Pax Romana, Franţa) şi Fani Freri (EKNE Grecia).

Informații practice:

Cazare: Motel Gilău**

Vârsta participanților: 16-25 ani

Taxa de participare: 50 euro + drumul

În vederea participării la această activitate, trebuie să completaţi formularul de cerere (ataşat mai jos) şi să îl trimiteţi prin e-mail la office@jeci-miec.eu. Termenul limită pentru primirea cererilor este 10 iunie 2010.

Ataşamente

+ Programul întâlnirii (în limba engleză)
+ Formular de înscriere (în limba engleză)
+ Invitaţie activitate (în limba engleză)

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*