La nivel mondial adeziunea și reînnoirea adeziunii în cadrul asociațiilor de tip Acțiune Catolică are loc în preajma sărbătorii Neprihănitei Zămisliri.

Sărbătoarea Adeziunii în grupurile ASTRU Cluj a început în acest an în data de 9 decembrie, în grupul parohial Mănăștur 1 Vest. Ziua a început cu reculegerea de Crăciun a grupului de tineri, urmată de Sfânta Liturghie și de depunerea adeziunilor. La reculegere a fost citită meditația propusă de ASTRU Cluj, urmată de o discuție în grup pe baza întrebărilor. Înainte de Liturghie a avut loc procesiunea membrilor ASTRU din parohie, în care atât copiii, cât și tinerii au dus în față lumânări pe care le-au așezat astfel încât să formeze razele unui soare. După Liturghie a urmat depunerea adeziunilor. Au fost doi membri noi și șase membri ai grupului ASTRU Junior care și-au reînnoit adeziunea și șase membri ai grupului de tineri. Ceremonia a început cu un scurt discurs al responsabilei parohiale,  Teodora Capan, urmat de momentul propriu-zis, condus de părintele Mihai Kiss și responsabilul parohial, Capan Matei. Au fost apoi serviți biscuiți făcuți de educatoarea Capan Oana și încă o mamă din parohie, aceștia fiind în formă de stea, făcând trimitere la ASTRU, și de inimă pentru a aminti de tema acestui an: „Ascultă chemarea din inima ta”. La final, tinerii și copiii au rămas alături de părinte pentru a împodobi bradul de Crăciun.

Duminică, 10 decembrie a continuat sărbătoarea și pentru celelalte grupuri parohiale și cele specializate.

Tinerii şi copiii din parohia “Sf. Gheorghe” Sîngeorz-Băi au întâmpinat sărbătoarea Adeziunii cu multă bucurie şi colinde. Aceştia au animat Sf. Liturghie prin cântecele corului, iar mai apoi au depus adeziunea la ASTRU în comuniune cu tinerii din întreaga lume. Au fost prezenți la acest moment 11 copii şi 12 tineri, împreună cu părintele paroh şi comunitatea de credincioşi. Dintre cei prezenți, 10 copii sunt membri noi în ASTRU Junior.

Pentru Sărbătoarea adeziunii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Feldru-Valea Secerului au fost prezenți 21 de membri, dintre care 9 sunt membri noi. La Sfânta Liturgie părintele a vorbit celor prezenți despre importanța zilei de duminică, ca fiind cea în care să căutăm mai mult mila lui Dumnezeu și să venim la El. Copiii s-au implicat cântând colinde în timpul împărtășaniei și la finalul Sf. Liturghii. Sărbătoarea adeziunii s-a încheiat cu felicitarea noilor membri, intonarea imnului ASTRU și o poză de grup.

La Feldru, în Parohia „Sfânta Treime”, copiii și tinerii grupului parohial au alergat spre altar după celebrarea Sfintei Liturghii, pentru a-și reînnoi și ei DA-ul lor spus lui Isus de a se preocupa de formarea lor creștină în cadrul grupului și de a fi purtători ai veștii celei bune în orice loc se află.

În comuniune cu celelalte grupuri ASTRU, s-a depus adeziunea și la grupul din Beclean. Au fost prezenți 7 membri, dintre care unul nou primit. Un moment impresionant a fost la începutul rostirii rugăciunilor, când toți și-au dat mâinile în mod natural pentru a se ruga Tatăl Nostru, precum adevarați frați în familia parohială. Un alt lucru plăcut a fost că o parte din comunitatea parohială a rămas în biserică, alături de tinerii astriști la rânduiala adeziunii, în semn de prețuire și susținere a lor în drumul lor de formare.

Tot duminică, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.00 în comunitatea din Bistrița, a avut loc ceremonia adeziunii ASTRU Cluj. Încurajaţi şi îndrumaţi îndeaproape de părintele Ioan Frișan, 17 tineri au păşit în procesiune spre altar pentru depunerea adeziunii la ASTRU.
Ceremonia s-a desfăşurat într-un cadru festiv la sfârșitul sfintei Liturghii, unde cei prezenţi şi-au declarat, în faţa întregii comunităţi, disponibilitatea de a fi apostoli şi mărturisitori ai credinţei în Cristos, în spirit de caritate şi comuniune. La sfârşitul celebrării, părintele i-a felicitat pe toţi, asigurându-i de sprijinul şi îndrumarea sa în toate demersurile şi activităţile.

Cu mare drag și bucurie, duminică am luat parte la rânduiala Adeziunii și în Parohia „Înălțarea Domnului” – Năsăud. Pentru că luna lui cojoc și-a spus cuvântul și ne-a așteptat cu veșmintele sale albe și înghețate, a fost mai greu să ne vedem cu toții la Liturghie, însă Grupul de copii are continuitate și în acest an asociativ.

Și la Gherla s-a simțit frigul ce acoperea întreaga vale a Someșului, dar odată intrat în Biserică te întâmpina căldura comunității parohiale, cântecul corului și zâmbetul copiilor și tinerilor prezenți. Cei cinci tineri prezenți și-au depus adeziunea pentru noul an asociativ, între care se numără și trei membri ce și-au depus adeziunea pentru prima oară. Părintele Hruban, care a celebrat Sf. Liturghie i-a îndemnat pe tineri să cinstească și să își aducă aminte în permanență de această promisiune făcută lor înșiși, dar și comunității din care fac parte, întregii familii ASTRU, promisiune pe care au făcut-o înaintea lui Isus prezent în Sfânta Euharistie. Ei și-au propus să continue întâlnirile săptămânale, pregătindu-se în zilele ce urmează pentru concertul de colinde din perioada imediat următoare și pentru sceneta de Crăciun.

Și grupul parohial ASTRU din Parohia “Sfântul Anton” – Dej a luat parte duminică, 10.12.2017, la Sărbătoarea Adeziunii. Au fost prezenți cei doi membri noi de la copii, opt tineri și părintele asistent spiritual, Călin Moldovan.
A fost o duminică plină pentru parohie, aflată în toiul pregătirilor pentru Nașterea Domnului. Sfintei Liturghii i-a precedat momentul adeziunii și au urmat repetițiile pentru colinda tinerilor și copiilor din ziua de Ajun.

La Livada, în ciuda tuturor vicisitudinilor particulare fiecărui membru,  aceștia au făcut tot posibilul să ia parte la adeziunea de duminică. Astriștii din Livada s-au bucurat de prezența unui mare număr de enoriași la momentul reînnoirii adeziunii lor de la finalul Sfintei Liturghii.

Am avut plăcerea de a participa și la sărbătoarea adeziunii din Parohia “Nașterea Domnului” – Dăbâca .  Am început ziua cu participarea la Sf. Liturghie împreună cu copiii și tinerii din parohie. La finalul acesteia, împreună cu părintele, tinerii  și copiii am reînnoit sau depus pentru prima dată adeziunile. La final am rămas pentru a mai petrece un timp împreună, discutând și avându-l pe Domnul în mijlocul nostru.

Odată ajunși în Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” din Tihău, am participat împreună cu copiii din grupul parohial ASTRU Junior și cu întreaga comunitate la celebrarea Sfintei Liturghii. Aceasta a fost urmată de momentul liturgic al depunerii Adezunii, moment în cadrul căruia ne-am bucurat de primirea a doi noi membri. Ceremonia adeziunii s-a încheiat cu o repetiție a colindelor pentru programul pregătit de copii pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

În Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Florești depunerea adeziunilor a fost o adevărată sărbătoare, mult așteptată de copii și părinți deopotrivă. La finalul Sf. Liturghii părinte a îndemnat toți credincioșii să asiste la ceremonia adeziunii, fiind un moment important pentru copiii parohiei. Cei 13 copii au fost nerăbdători să își exprime cu voce tare dorința de a adera la ASTRU și să primească însemnele asociației. La final, copiii au avut parte și de o surpriză dulce, savurând cu toții din tortul pregătit special pentru acest moment, decorat deasupra cu sigla ASTRU Cluj.

Membrii grupurilor specializate de liceeni, studenți și tineri profesioniști au luat parte la Sf. Liturghie de duminică seara de la Catedrala „Schimbarea la Față”. Apoi, s-au angajat împreună, unii din nou, iar alții pentru prima dată, la un drum de formare creștină în cadrul ASTRU Cluj și la a se pune în slujba Bisericii pe parcursul acestui an asociativ.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru fiecare clipă petrecută alături de El și de frații noștri, învățând să iubim și să ne dăruim. Mulțumim și tinerilor voluntari care ne-au ajutat să fim alături de fiecare grup parohial în această duminică.

De la stânga la dreapta, de sus în jos: Sângeorz-Băi, Feldru-Valea Secerului, Tihău, Livada, Gherla

De la stânga la dreapta, de sus în jos: Bistrița, Feldru centru, Beclean, Dăbâca, Florești II

Membri ai gupurilor specializate ASTRU Cluj alături de asistentul spiritual general

Iată că adeziunile au continuat și în data de 17 decembrie pentru cei pe care ziua de 10 decembrie nu i-a găsit la ei în parohie. Este cazul parohiei „Sf. Iosif” Someșeni, unde copiii din grupul ASTRU Junior și-au reînnoit abia duminica aceasta angajamentul de a-l pune pe Dumnezeu pe primul loc în viața lor în tot ce fac, prin participarea la ceremonia adeziunii de după Sf. Liturghie. Adeziunea s-a desfășurat în comuniune cu toată comunitatea parohială, iar la final a avut loc repetiția pentru sceneta de Crăciun în care sunt implicați toți copiii inclusiv membrii ASTRU Junior.

În aceeași zi, la 30 de km distanță, și în Parohia „Sf. Andrei” din Gilău au luat parte la adeziunea în formă liturgică 10 copii și tineri ai grupului parohial alături de educatorul grupului ASTRU Junior, dna. Ramona Tintelecan. Au continuat și ei apoi programul stabilit în vederea pregătirii pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Nu în ultimul rând, a doua zi a fericitei Sărbători a Nașterii Domnului, după finalizarea lucrărilor de renovare a bisericii din Maieru, copiii și tinerii grupului parohial „Sf. Anton de Padova” din Maieru au depus/reînnoit adeziunea, fiind asistați și de o parte din comunitate. Ne rugăm să fie un an rodnic, cu multe fructe spirituale pentru acești tineri și copilași.

De la stânga la dreapta, de sus în jos: Maieru, Someșeni și Gilău

Mai multe imagini de la fiecare grup se pot vizualiza în albumul foto: Sărbătoarea Adeziunii în grupurile ASTRU Cluj

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*