Bucurie, inocenţă, dăruire, implicare, copilărie, familie,  Biserică, Cristos, speranţă… sunt doar câteva din cuvintele care caracterizează cea de-a V-a ediţie a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla găzduită de parohia „Sfântul Nicolae” din Floreşti în 28 mai 2011.

Copii din peste 40 de parohii au răspuns invitaţiei Departamentului pentru Tineret  al Episcopiei de Cluj-Gherla şi ASTRU Cluj de a petrece o zi împreună, alături de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul eparhial, pentru a-l cunoaşte mai bine pe Isus prin intermediul rugăciunii, jocului şi al cântecelor.

Preasfinţitul Florentin a fost primit la Biserica parohială din Floreşti de către Pr. Mihai Todea – protosincel, Pr. Ioan Mătieş – sincel cu laici, Pr. Marius Ungureşan – protopop de Cluj II, Pr. Cristian Goia – consilierul cu pastoraţia tinerilor, Pr. Vasile Nistor – responsabil cu pastoraţia tinerilor în protopopiatul Cluj II, preoţii care au însoţit copii la această celebrare, reprezentanţii copiilor din toate parohiile participante, un grup de animatori, credincioşii parohiei „Sf. Nicolae” din Floreşti şi primarul localităţii – dl ing. Ioachim Vancea.  A urmat apoi procesiunea spre Şcoala Generală „Gh. Şincai”din Floreşti unde s-a desfăşurat întâlnirea.

În cuvântului de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii, PS Florentin a explicat copiilor tema întâlnirii – Isus iubeşte familia mea! şi i-a îndemnat să îşi preţuiască părinţii şi darurile primite de la Dumnezeu: „sufletul este cel mai important dar pe care voi l-aţi primit de la Dumnezeu… învăţaţi să utilizaţi cu multă înţelepciune darul primit, pentru că sufletul nemuritor este condiţia pentru a ajunge în bucuria veşnică în familia Tatălui, a Fiului şi a Spiritului Sfânt, împreună cu părinţi noştri, în iubirea veşnică”. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Allegria al Capelei „Sf. Iosif” din Parohia Andrei Mureşanu dirijat de dna Cristina Nagy.

După masa de prânz, a urmat mult aşteptatul Festival al Copiilor, în cadrul căruia copii s-au bucurat de trupa de clowni ASTRU. Copii au avut ocazia să banseze alături de Roşcăţica, Ciucurel, Zusu, Rozulica, Miki, Zdrenţurosu, să fie pictaţi pe faţă şi să primească baloane colorate.

Au urmat apoi jocurile stand cu probe ingenioase şi amuzante realizate de animatorii ASTRU. La cele 20 de standuri copii au avut la dispoziţie un minut pentru a realiza fiecare probă şi pentru a aduna puncte pentru a putea câştiga creioane şi cartoane pentru următorul moment din cadrul Festivalului Copiilor.

Un moment deosebit în cadrul Festivalului Copiilor, a timpul dedicat familiei, în cadrul căruia, copiii au fost invitaţi să îşi deseneze familia. Animatorii au distribuit creioanele colorate şi cartoane pentru ca fiecare copil să poată participa la acest moment. Copii care au predat desenul cu familia, a primit ca şi recompensă revista „Universul meu” oferită de unul din sponsorii acestei ediţii a Întâlnirii Copiilor. Cele mai frumoase creaţii vor fi publicate într-un albumul „Desene de speranţă – Isus iubeşte familia!” care va fi realizat de ASTRU Cluj în cadrul Anului Familiei în Eparhia de Cluj-Gherla.

A urmat un scurt moment de „publicitate” – în cadrul căreia Raluca Fernea, preşedintele ASTRU Cluj a lansat invitaţia copiilor de a face parte din ASTRU Junior şi a oferit preoţilor şi responsabililor laici detalii cu privire la organizarea copiilor în grupuri parohiale ASTRU Junior.

Programul zilei s-a încheiat cu înmânarea Icoanei Copiilor Parohiei „Sf. Anton” din Dej, care va găzdui întâlnirea în 2012 şi cu înmânarea diplomelor de participare fiecărei parohii prezente la întâlnire. De asemenea, fiecare parohie a primit un jocul „Tablele legii”  oferit de www.cateheză.ro în colaborare cu ASTRU Cluj şi un dvd cu bansurile filmate cu trupa de clovni ASTRU.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă şi însorită zi dar mai ales pentru toate harurile pe care le-am primit. De asemenea, mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă, a V-a ediţie a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla: preoţilor şi responsabililor laici pentru grija pastorală pe care o au faţă de copii şi tineri în parohiile Eparhiei, Parohiei „Sf. Nicolae” şi Şcolii Generale ”Ghe. Şincai” din Floreşti pentru găzduirea evenimentului, finanţatorului IEC 2011 – Fundaţia Renovabis, sponsorilor: Sc. Peltita Srl, Sc. Novabias Srl,  Rondocarton şi tuturor donatorilor fără de care acest eveniment nu era posibil. Mulţumim de asemenea şi animatorilor care cu multă dăruire şi generozitate au dat viaţă şi culoare Întâlnirii Copiilor din acest an.

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*