În prezenţa Episcopului de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, copiii din Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla s-au întâlnit sub semnul sărbătorii copilăriei – sâmbătă, 1 iunie 2013, în oraşul Gherla, ca şi oaspeţi ai Parohiei greco-catolice “Sf. Iosif” din localitate. Sosiţi din 48 dintre parohiile eparhiei, copiii s-au bucurat de ocrotirea şi îndrumarea preoţilor în număr de peste 40, a celor 70 de însoţitori laici, precum şi persoane consacrate, fraţi şi surori din mai multe ordine şi congregaţii religioase. Tema întâlnirii din acest an a fost: Isuse, cred în tine!, iar motto-ul: “Lăsaţi copiii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Evenimentul, aflat la cea de-a VII-a ediţie, a fost organizat de Departamentul pentru Tineret al Episcopiei de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Gherla şi Asociaţia Tineretului Român Unit-ASTRU Cluj, preoţii, persoanele consacrate şi laicii implicaţi în pastoraţia copiilor şi tinerilor.

Episcopul eparhial a fost întâmpinat printr-un cuvânt de bun-venit de pr. Gabriel Marincaş, din partea parohiei „Sf. Iosif”. Prima parte a întâlnirii s-a desfăşurat la Catedrala Armeano-Catolică „Sfânta Treime” din centrul oraşului , unde, prin bunăvoinţa şi cu acceptul parohiei armene catolice gazde, s-a celebrat Sfânta Liturghie greco-catolică, răspunsurile liturgice fiind date, cu acompaniament la chitară, de grupul de tineri al Parohiei „Sf. Iosif”, Gherla, coordonat de pr. Edmund Dujardi.

În cuvântul de învăţătură, PS Florentin le-a vorbit copiilor despre libertatea pe care o pot avea prin credinţă, libertate „care ne vine prin împlinirea cuvântului lui Isus”, adică „a-l auzi, a-l asculta şi a-l trăi în viaţa noastră”, alegând binele, alegându-L pe Dumnezeu.

Partea a doua a programului s-a desfăşurat în curtea Protopopiatului Greco-Catolic Gherla, unde micii pelerini s-au bucurat de un Festival al copiilor cu momente artistice, jocuri şi bansuri în prezenţa animatorilor din ASTRU Cluj, program încheiat prin predarea Icoanei copiilor Protopopiatului Someş, care va găzdui Întâlnirea Copiilor în anul 2014.

ASTRU Cluj mulţumeşte în mod deosebit tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea Sărbătorii copilăriei: bunului Dumnezeu pentru ziua deosebită pe care ne-a dăruit-o, preoţilor şi responsabililor laici pentru grija pastorală pe care o au faţă de copii şi tineri în parohiile Eparhiei, Parohiei „Sf. Iosif” din Gherla pentru găzduirea evenimentului, finanţatorului IEC 2012 – Fundaţia Renovabis, sponsorilor şi tuturor donatorilor fără de care acest eveniment nu era posibil. ASTRU Cluj mulţumeşte şi animatorilor care cu mult entuziasm şi bucurie au colorat Sărbătoarea copilăriei din acest an.

DSC08754

DSC08819

DSC08864

972051_477482975667972_2048168978_n

Fotor0604122547

581958_477921895624080_223354145_n

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*